Erwin Mertens van De Kapblok in Leuven: “Nee, wij ontvangen geen grote orders en zijn niet de kapers van de horeca!”

De afgelopen dagen hebben de media melding gemaakt van grote bestellingen bij slagers voor het komende kerstfeest. Het ging over orders van 10 tot 20 personen. In HLN bestrijdt Erwin Mertens dit: “Met een aantal slagers heb ik een gesloten Facebookgroep. Daarin jeb ik navraag gedaan en echte, grote bestellingen zijn eerder de uitzondering dan de regel,” lijkt het.

Zullen de Belgen de coronamaatregelen respecteren tijdens de vakantie? Dat is de grote vraag waarop niemand definitief antwoord kan geven. Behalve misschien de slagers en leveranciers, want zij zijn degenen die de bestellingen voor het komende feest aannemen. Volgens de overheidsvoorschriften mag je maximaal één of twee gasten ontvangen. Komen er desondanks toch grote orders binnen? Volgens Erwin Mertens is dat dus niet het geval.

“Helaas ontstonden er enige zorgen nadat een anonieme e-mail het programma De Inspecteur van Radio 2 bereikte”, zegt Erwin Mertens. “De e-mail zou uit een slagerij komen, maar klopt dit wel? De e-mail kannet zo goed afkomstig zijn van de anti-vleeslobby. Rond deze periode van het jaar wordt de vleesindustrie immers altijd aangevallen. Groter orders heb ik tot op heden NIET ontvangen, en mocht de vraag nog komen, dan zou ik die afwijzen, net als de meeste van mijn collega’s. We zijn geen cowboys… Ik vind het ook jammer dat nu de indruk wordt gewekt dat “slagers en traiteurs er vandoor gaan met de winsten van de horecazaken en dat we grote menu’s aanbieden voor illegale feesten”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*