Twee op vijf Belgen overwegen online bestelde maaltijd voor Kerst

De feestdagen lijken dit jaar in veel opzichten anders te worden. Uit onderzoek van Takeaway.com blijkt dat 44 % van de Belgen overweegt om het kerstdiner online te bestellen. Bij 18- tot 34-jaringen ligt dit percentage nog hoger.

Het wordt een atypische kerst, met restaurants die gesloten zijn. Echt vieren thuis met de familie zit er ook niet in. Velen hebben dan ook geen zin om te gaan zwoegen in de keuken en verkiezen blijkbaar zichzelf te verwennen met een kerstdiner die online besteld wordt. Volgens een onderzoek van Takeaway.com zouden twee op vijf Belgen overwegen om het kerstdiner online te bestellen.

Bestellen tijdens feestdagen

De populariteit van online bestellen tijdens de feestdagen stijgt al een aantal jaren. In 2019 noteerde Takeaway.com 30% meer bestellingen op 25 december dan het jaar ervoor. Dit jaar verwacht de maaltijdbezorger opnieuw een toename. Ook op Nieuwjaarsdag steeg het aantal bestellingen. Op 1 januari 2019 waren er 37% meer bestellingen dan op een andere dag dat jaar. De Belg trakteert zichzelf vooral op ‘comfort food’: van alle Belgen die aangeven om op de eerste dag van 2021 online eten te bestellen, kiest 68% voor ‘guilty pleasures’.

 Liefst lokaal

En het feit dat we meer online bestellen tijdens de feestdagen, komt grotendeels de lokale ondernemers ten goede. Zo’n 1 op de 2 Belgen die wel eens eten bestellen (48%), geeft aan dat ze proberen om meestal lokaal te bestellen. Opvallend is ook dat vooral 55 plussers vaker meestal lokaal bestellen (63% bij 55+ ten opzichte van 40% bij 18-34 jarigen). Verder verkiezen we ook traditionele maaltijden met kerst: de Belgen zien het liefst kalkoen op de feesttafel (voor 24% is dit de favoriete kerstmaaltijd). Nog eens bijna een kwart van de Belgen (23%) verkiest gourmet. En nog eens een tiende (11%) gaat voor (kaas) fondue. Wie weet brengt deze atypische kerst daar ook verandering in. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*