Maturin biedt met kennis van zaken wild aan!

Maturin is al vele jaren gespecialiseerd in kwalitatief hoogstaand vlees, wild & gevogelte, vanuit België en Europa. Goed eten start met kwalitatief uitstekende basisproducten & een goed recept. “Wij kennen de origine van het vlees, omdat wij het controleren en zelf eten/proeven”.

Wildliefhebbers kunnen hun hartje ophalen bij Maturin, een specialist in vlees, wild en gevogelte in Mechelen. Van robuuste everzwijnen tot prachtige wintertruffels voor €1.000 per kilo (en meer), u vindt het allemaal deze tijd van het jaar bij Maturin. Fazant is hier een winnaar. “Ik eet ook graag fazant, het is een kwaliteitsproduct”, zegt directeur Hélène Van den Broeck.

“Fazant is het beste als hij al een week gerijpt is. Dan krijg je die volle, typische smaak. De pezen in de poten moeten verwijderd worden, anders is die poot te hard. Hoe moet de perfecte fazant er voor mij uitzien? Het moet naar wild ruiken. Als het geurloos is, dan is het waarschijnlijk een gekweekt exemplaar, en zal daardoor niet veel smaak hebben. Je kunt ook zien of het een wilde fazant is of niet aan de veren. De veren glanzen als het om wilde fazanten gaat, als er stof uit de veren komt gaat het om gekweekte exenplaren.

Hoe ouder de fazant, hoe taaier die is: “Die moet je dan wat langer laten staan. Maar zelfs oudere dieren kunnen erg lekker zijn. Trouwens, een vrouwelijke fazant smaakt zoeter, een haan is iets intenser qua smaak. Een vrouwtje kan twee mensen voeden, een volledig haantjes is groter en meestal voldoende om drie van een maaltijd te voorzien.

beeld: website Maturin, fazant

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*