Met de voorbereiding voor de kerst- en eindejaarsfeesten (in deze coronatijden) begin je best nu al

Kerst in coronatijd vraagt meer van de slagers en hun team. Voorbereiding en communicatie zijn, nog meer nodig dan voorgaande jaren. Het spreiden van de drukte en zorgen voor vlotte afhaalmomenten zijn belangrijk. Hoe pak je dit best aan? De bond van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) geeft een aantal tips en suggesties.

Om de drukte te spreiden zodat er veilig gewinkeld kan worden, zijn er volgens de KNS diverse zaken die slagers kunnen regelen:

  • Laat bestellingen ophalen op zogenaamde vastbepaalde tijden. Dit helpt om de drukte in en rond de winkel te spreiden. U kunt ook een speciaal ophaalpunt buiten de winkel organiseren.
  • Zorg voor voldoende (mobiele) betaalautomateb zodat klanten snel en veilig kunnen betalen.
  • Gebruik -indien nodig – een gastvrouw of gastheer om de klanten op te vangen en alles vlot te laten verlopen.
  • Bied de klanten een plaats aan om buiten te wachten, bijvoorbeeld een tent of een overkapping. Uiteraard afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en in overleg met uw gemeente.
  • Overleg met de gemeente bij uw projecten, maar ook de andere ondernemers in de straat. Samen kunt u ervoor zorgen dat jouw klanten veilig kunnen aankopen.

Personeelsbeleid

Op het gebied van communicatie is het volgens KNS belangrijk om alle medewerkers te betrekken bij de voorbereidingen. Door samen te overleggen, zorgt de slager ervoor dat de personeelsleden betrokken zijn en dat je klanten de juiste informatie en adviezen doorkrijgen

Kerstfolder

Het is ook raadzaam om in de kerstfolder (eventueel met een bestelformulier) duidelijk aan te geven hoe klanten hun kerstinkopen kunnen doen. Kunt u op voorhand bestellen? En als dat zo is, tot wanneer dan? Kan het worden opgehaald of wordt het aan huis geleverd? Begin zo snel mogelijk met het informeren van klanten over Kerstmis. Herhaling is de sleutel. Stuur uw klanten bijvoorbeeld een nieuwsbrief met het kerstassortiment, geeft ze een bestellijst (indien van toepassing) en vermeld daarbij alle coronamaatregelen die je hanteert en de praktische zaken inzake het bestellen, betalen en afhalen. Leid hen door de voorbereidingen en leg uit waarom dit jaar anders is (zou moeten zijn) dan andere jaren.

Promotie

Via Facebook of Instagram kan je promotie maken voor het kerstassortiment. Verwijs daarbij naar de website of het bestelformulier waar ze kunnen bestellen. Een extra stimulans om tijdig te bestellen, kan een aanbieding zijn, bijvoorbeeld een hapje, een product, enz. De klant is misschien nog niet zo bezig met Kerst. Start in elk geval niet te laat met de communicatie. Vermeld in de bestelbevestiging nog een keer de spelregels die er worden gehanteerd, zoals het tijdstip van ophalen, de betalingswijze, de persoon die de bestelling ophaalt, enz.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*