Tyson Foods doet intern onderzoek naar ongepast gedrag managers bij Covid-19-aanpak

Enkele managers van de Amerikaanse vleesverwerkingsfabriek Tyson Foods werden geschorst nadat ze ervan werden beschuldigd weddenschappen te hebben georganiseerd in april van dit jaar over het aantal werknemers dat positief zou testen voor Covid-19.

Meer dan 1.000 werknemers hebben het virus opgelopen bij de varkensverpakkingsfabriek van Tyson Foods op het platteland van Iowa. De zoon van een van hen, Isidro Fernandez, die in april aan de ziekte stierf, diende een klacht in tegen de vleesgigant.

Onder druk gezet

Het bedrijf wordt ervan beschuldigd dat het zieke werknemers ertoe aanzette om door middel van een systeem van bonussen naar de pandemiegevoelige fabriek te blijven gaan, waarbij wordt aangedrongen op “verantwoordelijkheid” van de werknemers, zodat Amerikanen “niet van de honger omkomen”.

“Ten minste één werknemer in de fabriek die braakte op de productielijn” werd door het management uitgenodigd om verder te werken, de klacht wordt nader toegelicht.

Weddenschap

Tegelijkertijd, voegt de tekst toe, regelde een van de fabrieksmanagers “een weddenschap tussen de managers om te proberen te gissen hoeveel medewerkers positief zouden testen voor Covid-19.

Tyson Foods heeft aangekondigd dat het de betrokken managers heeft geschorst en een intern onderzoek heeft ingesteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*