De week van de smaak: geluksmomentjes in de kijker zetten!

Van 12 tot 22 november vindt de 14de Week van de Smaak plaats in Vlaanderen en Brussel. Het thema van dit jaar is “de Smaak van geluk”. De 2020-editie draait rond de momenten van geluk bij u en uw geliefden!

Zoals zoveel dit jaar zal de Week van de Smaak niet echt normaal verlopen. Er zullen geen culinaire workshops of grote evenementen plaatsvinden. Dit jaar staat de Week van de Smaak in het teken van het geluk.

Soldaatjes in het zacht gekookte eitje (Pixabay)

De initiatiefnemers roepen daarom op om tussen tussen 12 en 22 november een actieve zoektocht in te stellen naar kleine momenten van culinair geluk en nostalgische smaakherinneringen te herbeleven. Van het kleine soldaatje dat je in een ei dompelt om de dag te beginnen tot het heerlijke stukje chocolade dat je eet voor het slapen gaan. Iedereen durft stiekem de bakkom uit te likken na het bereiden van de cake-deeg of een koekje in de koffie te soppen …. Dat is waar deze Week van de Smaak de focus wil opleggen.

Op dit moment willen we genieten van de kleine geluksmomenten. Ze kunnen een sprankje hoop zijn voor veel mensen. Daarom wil de Week van de Smaak mensen aanmoedigen om hun geliefden te verrassen of te belonen met iets lekkers.

Fotowedstrijd

Iedereen kan deelnemen aan de Week van de Smaak door middel van een fotowedstrijd. Wie voor 22 november zijn geluksmomentje deelt op Facebook of Instagram met #kleingelukje en @weekvandesmaak maakt kans op een mandje met streekproducten!


Over de Week van de Smaak

De Week van de Smaak is een initiatief van Vol-au-Vent vzw, mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap en POM West-Vlaanderen. Vol-au-Vent vzw wil de cultuur rond eten en voeding verbeteren en promoten en als sociale bindmiddel gebruiken. Alleen of in samenwerking met nationale en internationale partners wil de vereniging initiatieven op het gebied van eetcultuur ontwikkelen. De organisatie van de Week van de Smaak staat hierbij centraal.


www.weekvandesmaak.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*