Zesde winkel Dierendonck opent voorjaar 2021

In het voorjaar van 2021 opent Hendrik Dierendonck een zesde winkel. Hoewel de coronacrisis hem voor heel wat uitdagingen plaatste, speelde hij creatief in op de crisis. In wezen gelooft hij dat zijn verhaal er een is van zoeken naar kwaliteit. Ouderwetse kwaliteit die mensen blijkbaar toch op waarde weten te schatten!

De lockdown had voor slager Hendrik Dierendonck aanvankelijk serieuze gevolgen. Zowel positief als negatief. Het was zwaar voor zijn slagerijen aan de kust. De verkoop zakte er ineen omdat de tweedeverblijvers niet naar de kust mochten komen. Maar de omzet in de slagerijen in het binnenland liep dan wél weer goed. Zelfs veel beter dan normaal. De thuisleveringen waren een schot in de roos en kwamen tegemoet aan de wensen van heel veel klanten. En dan waren er natuurlijk ook de leveringen aan de horeca die begin maart compleet stilvielen doordat de horeca drie maanden op slot ging. De lockdown was voor Dierendonck dus een periode van positieve en negatieve inputs. Bij aanvang van de coronacrisis zette hij alles op alles om zijn website te professionaliseren. Een schitterende stap, want de webshop liep van dag één zeer goed. “Mensen uit het binnenland die enkel bij hun verblijf aan de kust iets bij ons kochten, konden nu hetzelfde bestellen en kregen het in een prachtige piepschuimen box bij hun thuis beleverd. Ze vonden het prachtig enbleven bestellen. “

Na de lockdown

“In juni werd de nieuwe winkel in Ukkel geopend en meteen stond er een menigte mensen in de rij. Toen de tweedeverblijvers terug naar de kust mochten keren, steeg de omzet van die slagerijen daar gelukkig ook opnieuw.” En dan was er nog de online shop. Hendrik Dierendonck: “De nieuwe online winkel werd een groot succes. We kregen veel positieve reacties uit heel België. De omzet van onze webshop is toen vertienvoudigd. vandaag – na vier-vijf maanden – is die nog steeds vijf of zes keer zo hoog. En dit ondanks het feit dat de Belgen niet gewend zijn om online voedsel te kopen.” Zo komt het dat Dierendonck op zoek is naar een extra administratieve medewerker voor de webshop, maar ook nog andere medewerkers zoekt: slagers, verkopers, weekendstudenten, etc.

Nieuwe winkel in Antwerpen

De nieuwe winkel in Antwerpen, die normaal gesproken met Pasen 2021 opengaat, heeft ook extra personeel nodig. Het wordt de zesde Dierendonck-winkel van het land. “Ik heb echter nooit een vooropgezet plan gehad. Ik ben eigenlijk een ouderwetse slager die op zoek is naar kwaliteit en dat wil laten zien aan de rest van de wereld.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*