Midden 2021 opent Tom Nauwelaerts nieuwe slagergij in Heist-op-den-berg

Goed nieuws voor de bewoners van Heist-op-den-Berg. De vroegere slagerij van Wim Suetens gaat opnieuw open. De marktslager Tom Nauwelaerts kocht het pand op en ook het aanpalende gebouw. Hij zorgt nu voor een totaal nieuwe inrichting en uitbreiding van de vroegere slagerij. De werken zouden tegen midden volgend jaar klaar moeten zijn. Dan kunnen de inwoners weer rekenen op kwaliteitsvlees bij hun nieuwe beenhouwer

De Bergstraat verloor begin juli 2020 een vaste waarde: Slagerij Suetens, de laatste slager van Heist-op-den-Berg sloot de deuren van de slagerij permanent en ging op pensioen. Niemand leek de winkel over te nemen en daarmee verdween dan ook de laatste slager uit het centrum. Maar toen dook Tom Nauwelaerts op. Hij was wel geïnteresseerd in deze slagerij.

“Ik sta met mijn marktslagerij al 25 jaar op de markten. Ik ben onder andere aanwezig in Mechelen, Berlaar en op de zondagsmarkt van Heist-op-den-Berg. Na 25 jaar denk ik dat het tijd is om iets nieuws te doen. Ik droomde er al een tijdje van om een echte winkel te runnen. De slagerij in de Bergstaat is gelegen aan de grote parking van het centrum. De locatie vind ik daarom goed. De mensen kunnen dus makkelijk bij ons raken. Bovendien heb ik de oude schoenenwinkel ernaast ook gekocht om de zaak uit te breiden”, legt Tom Nauwelaerts uit.

Nieuwe winkel

“Het is de bedoeling om de twee gebouwen samen te voegen en de schoenenwinkel deel uit te laten maken van de winkel. Ik ben van plan om alles volledig te renoveren, inclusief de studio achterin. We werken nu aan de plannen. Hopelijk zullen de werkzaamheden in het voorjaar kunnen aanvangen. De opening zou na de zomer van 2021 kunnen plaatsvinden.

En daarmee komt dan ook een einde aan mijn activiteiten als marktkramer. “Ik hou van de markt, en ik heb er altijd van gehouden, maar door corona ontdekte ik de andere kant van ons beroep. We zijn in lockdown gegaan en toen heb ik in Booischot – waar ik woon – een winkel geopend. Pas toen merkte ik hoe plezant dat wél was. Anderzijds is het leven als marktkramer ook echt zwaar. Nu moet ik elke dag om 3 uur opstaan om alles voor te bereiden en naar de markt te gaan. Dat eist zijn tol.

“Hoe de bevolking zal reageren is een open vraag. Ik denk wel dat de mensen het zullen appreciëren dat ze opnieuw kwaliteitsvlees zullen kunnen aankopen. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat ik mijn werk hier zal hebben.”, besluit Tom.

Beelden: facebook Tom Nauwelaerts, Google My Business

1 Comment

  1. Das raar want zaterdag kwam ik op de mechelse markt met de vraag hoelang je er nog ging staan omwille van de marktstop en beide verkoopsters vielen uit de lucht en zeuden dat dit niet waar was.hoe zit het nu eigenlijk in mekaar????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*