Tweede golf coronavirus treft Duitse slachthuizen hard

In juni werden verschillende Duitse slachthuizen geconfronteerd met coronainfecties onder hun personeel. Vandaag testen opnieuw veel medewerkers van de grote slachthuizen Vion en Tönnies in Neder-Saksen positief op COVID-19.

Het aantal nieuwe besmettingen met coronavirussen is Duitsland aan het toenemen. Het totale aantal infecties in Duitsland staat vandaag op 325.331, wat er 2467 meer zijn dan zeven dagen geleden.

De Duitse regering had eerder gewaarschuwd dat het land de controle over de pandemie zou kunnen verliezen als de aantallen blijven stijgen.

De infecties treffen ook de Duitse slachthuizen. Het Vion-slachthuis in Emstek en de Tönnies-fabriek in Sögel werken in deeltijd vanwege een corona-uitbraak onder het personeel. In Vion zijn 63 mensen positief getest op COVID-19. “Deze werknemers zijn geïsoleerd”, stelde men. “Tot nu toe zijn 300 mensen in quarantaine geplaatst… Ze zijn in contact geweest met geïnfecteerd personeel”.

Het is nog onduidelijk of de bewoners van de wijk waar Vion’s slachthuis is gevestigd aan beperkingen in het openbare leven zijn onderworpen. “Op dit moment is er een piek van besmetting in de uitsnijderij van het slachthuis”, vertelde Johann Wimberg, hoofd van het betrokken district, aan de Duitse media.

Ook het Duitse slachthuis Tönnies werkt op halve snelheid. Daar zijn 81 mensen positief getest op COVID-19.

Hoe dit de prijzen van varkensvlees zal beïnvloeden weten we vandaag nog niet?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*