‘t Worstje in Izegem vierde 100ste verjaardag

Het weekend van 2 en 3 oktober vierde Slagerij ‘t Worstje uit Izegem zijn honderdjarig bestaan. Na overgrootvader Jozef, grootvader Edgard en vader Roger is Koen Lefevere nu de vierde generatie van de familie Lefevere die de slagerij op de hoek van de Kruisstraat/Nederweg in Izegem runt. En ook de zoon van Koen heeft zin om het vak te leren! Misschien komt er wel een vijfde generatie aan het roer te staan?

SC Facebook  door EMG = Evolution media Group
De winkel werd nog niet zo lang geleden totaal vernieuwd.

Koen Lefevere en zijn vrouw An Vantieghem baten al sedert 2009 de slagerij uit. Ze krijgen nog dagelijks hulp van Koen’s ouders, die hier als zelfstandigen een handje toesteken. In die lange tijd is het uitzicht en het aanbod in de slagerij totaal veranderd. Er zijn veel producten bijgekomen. Vooral worsten. Nu produceert Koen zo’n 38 verschillende soorten charcuterie en heel veel worsten. Vandaar ook de naam ‘t Worstje. En dan is er ook de hutsepot, waarvoor de slagerij vermaard is. “Maar”,zo meent Koen, “het is vooral de passie voor het beroep die de basis vormt voor het succes van onze slagerij. Zijn vader Roger dankt dit succes dan weer aan de steun en harde inzet van alle vrouwen van deze slagers door de eeuw heen!

Beelden: Google MY Business, facebook ‘Worstje

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*