500 kg in beslag genomen vlees eindigt in de voederbakken van Pairi Daiza

Op vrijdag 2 oktober heeft de federale wegpolitie van Henegouwen 500 kilo vlees in beslag genomen tijdens een uitgebreide controle van de E429 (meer dan 150 gecontroleerde voertuigen) ter hoogte van de stopplaats van Froyennes, in de buurt van Doornik. De operatie was een gezamenlijke actie van de politie, de douane en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Het in beslag genomen vlees werd niet vervoerd volgens de sanitaire normen van het FAVV en kon niet meer voor menselijke consumptie gebruikt worden. Maar om deze voedingsmiddelen niet te verspillen, werd het vlees overgebracht naar het dierenpark van Pairi Daiza. Daar kan het nog door de dieren opgegeten worden.

Pairi Daiza herbergt meer dan 7.000 dieren van over de hele wereld, waaronder vogels, zoogdieren, vissen en reptielen. Dit dierenpark, gelegen op een steenworp afstand van de Franse grens, werd in 2020 uitgeroepen tot “beste dierenpark van Europa”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*