Belgasconne krijgt label van streekproduct uit West-Vlaanderen

De Belgasconne varkens vind je enkel bij varkenshouder Lieven Lafaut. Hij kruiste Belgische varkens met het Frans gascon-ras. Dit uiterst smakelijke vlees draagt nu het label van streekproduct uit West-Vlaanderen.

Het Belgische varkensvlees van het Sint-Amandshof in Pittem is officieel erkend als regionaal product van West-Vlaanderen. Met het oorspronkelijke Gascon-ras uit Zuid-Frankrijk fokte Lieven Lafaut en Tania De Roo op hun hof in Pittem, waardoor ze dit unieke – Belgasconne- ras verkregen.

“Het is een traag groeiend ras, wat betekent dat de varkens een maand langer nodig hebben om slachtrijp te zijn”, legt Lafaut uit. “Dit betekent dat het vlees meer tijd heeft om te rijpen en goed doorregen is met vet, waardoor het mals en sappig is. .

Glazen wand

Dit product is vandaag te krijgen bij tal van gerenommeerde restaurants; het wordt ook verkocht bij enkele slagerijen in de regio. Op het bedrijf is het eenmaal per maand te kopen. Tof is dat je de varkens kunt zien op de boerderij. Op het Sint-Amandshof is er een mooie ontvangstzaal met glazen wand die uitgeeft op de schuur waar de varkens zijn ondergebracht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*