Charcuterie met Tipsy-bier uit Mortsel

Toen de slager Jan Beyens het lokale streekbier van de gebroeders Herman proefde, wist hij onmiddellijk dat hij daar enkele vleeswaren mee wilde bereiden.

Jan Beyens: “Ik werk al zo’n tien jaar met bier- en vleesgerechten. Toen ik de Tipsy proefde, voelde ik meteen dat het goed smaakte. Mijn vleesbroodje combineert de bittere smaak van lever en bier met de zilte smaak van vlees. In de winter maak ik nog een gehaktbrood met dit bier.

Succes

Elke dag merk ik in mijn slagerij dat mensen op zoek zijn naar kwaliteit en lokale producten met een geschiedenis. Daarom is het belangrijk dat het gebruikte bier zijn wortels heeft in Mortsel”, vertelt slager Jan van Slagerij Beyens.

Afgelopen zomer lanceerden Joey en Marc Herman uit Brasschaat het Tipsy-bier. Een dikke eeuw geleden werd het in 1898 voor het eerst gebrouwen door de overgrootvader van Joey en Marc. Het bier werd tot in 1970 in de Brouwerij Hermans gebrouwen. “Maar onze vader Jo Hermans bezat nog het oude recept. In de zomer van 2019 hebben we dan besloten om dit oude bier opnieuw te bouwen en op de markt te brengen”, vertellen de broers. Dirk Brentjens van het burgerinitiatief vond dat er iets moest gebeuren met dit lokale bier en stimuleerde de middenstand om iets te doen met het bier. Slager Beyens was er in elk geval direct voor gewonnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*