Slagerij Peters-Govers in Turnhout moet de eerste in een hele reeks worden

De Turnova-site in Turnhout heeft er een nieuwe aanwinst bij. Peeters Govers opende er op 2 september een nieuwe slagerij. Doel van de familie is om nog meer van dit soort winkels met eenzelfde concept op te starten in de ruime regio.

De naam Peeters Govers is terug van weggeweest. Na de fusie van de supermarkten Peeters Govers met de groep Ahold Delhaize en de stopzetting van de mobiele winkels, bestond de naam Peeters Govers in België enkel nog als franchise voor de supermarkten van Albert Heijn.

Jan Gevers belsiste in 2018 om voor dit nieuwe concept te gaan!

Nu is Peeters-Govers terug in de retail, meer bepaald in de vleessector, met de opening van de Peeters-Govers-slagerij op het Brepolsplein in Turnhout. Jan Peters vertelt: “Mijn broer Hans droomde al jaren van een slagerij. Onze vader was slager van opleiding. In 2018, nadat ook Thomas Janssens, de derde generatie in ons bedrijf, zich achter het project had geschaard, hebben we de knoop doorgehakt.”

“Dat de slagerij op de Turnova-site in Turnhout kwam, lag voor de hand. Deze regio is ons werkterrein. We willen het concept hier ontwikkelen en vervolgens uitbreiden naar andere plaatsen in Vlaanderen. Het wordt dus onze flagstore, waar we willen achterhalen wat werkt en wat niet werkt op de markt. Natuurlijk willen we ook onze eigen stempel drukken op dit concept”.

Topkwaliteit

Slagerij Peeters-Govers opent haar hoofdwinkel in Turnova: “De consument wil minder vlees, maar wel betere kwaliteit. En dat is heel goed. Daar pikken we op in door topkwaliteit te bieden. We kopen hele dieren aan en ontbenen alles hier ter plaatse. Bij voorkeur halen we het vlees bij lokale boeren. Wat we hier dus aanbieden is puur vlees en bereidingen die we zelf produceren”, legt Jan Peeters van Peeters-Govers uit. “De charcuterie en andere bereidingen bevatten geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. De prijzen zijn conform aan die van de andere slagerijen. Je vindt er ook heerlijke salades en kant-en-klare maaltijden”.

Verpakking

“We willen ook graag duurzaam werken in alle facetten van het productieproces. De salades zijn verpakt in speciale dozen. We vermijden plastic zo veel als mogelijk”, vertelt Hans. “We vragen onze leveranciers ook om een alternatief te vinden voor de plastic coating op het papier dat we nu gebruiken om het vlees te verpakken.”


Zonder toevoegingen

Wout Huysmans staat aan het hoofd van de slagerij Peters-Govers

Aan het hoofd van de winkel staat Wout Huysmans Hij is een slager met 45 jaar ervaring. “Ik heb 25 jaar lang mijn slagerij gehad en toen ben ik leraar geworden. Ik heb positief geantwoord op de vraag van de familie Peeters-Govers omdat ik in het concept geloof. Kwaliteit streven we na op alle vlakken. Om een voorbeeld te geven: 90% van de slagerijen gebruikt een kruidenmengsel dat ze kopen om gehakt te bereiden. Dat doen we niet. We werken met een eigen kruidenmix.

Wout werkt hier samen met twee jongens die hij opleidde in school. “De twee slagers die hier nu zijn, zaten ook in mijn klas. Joeri in avondschool, Ibrahim in de VDAB-opleiding. Maar Ibrahim, die een vluchteling uit Afghanistan is, was ook een slager in Afghanistan. Hij is een echte expert in het uitbenen en snijden van vlees. Ik kon hem niets leren op dit gebied.”


Online verkoop is er natuurlijk ook. Alle producten van Peeters-Govers vind je op www.slagerijpeetersgovers.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*