Automatenshop en online winkel Staes-Van Zummeren breidt sterk uit

De slagerij Staes-Van Zummeren in Turnhout breidt aanzienlijk uit. Naast de bestaande automatengallerij wordt een volautomatische slagerij gebouwd. Jan Staes en Ann Van Zummeren willen de online slagerij met automatenwinkel al in november openen, zoniet wordt het januari 2021.

De muren op de hoek van de Paterstraat en de Koning Albertstraat worden gesloopt. De gehele begane grond van twee leegstaande gebouwen naast de slagerij wordt afgebroken. Deze gebouwen zijn naast de volautomatische slagerij van Jan en Ann Staes-Van Zummeren gelegen. Het koppel kocht die twee huizen eerder dit jaar aan.

Het feit dat ze hun bedrijf uitbreiden zou een verrassing moeten zijn, want twee jaar geleden veranderden Jan en Ann het concept van hun bedrijf om meer tijd te hebben voor hun opgroeiende kinderen. De slagerij is een online winkel geworden, de winkel werd gesloten en degenen die een snelle snack of vleeswaren wilden kopen, konden deze vinden in de automatenwinkel. Tussen haakjes, die automatenshop hadden ze al lange tijd. Sinds 1997 prijkte er al een mooie automatenshop die 24/24u open was. “We hebben in 2018 een stap terug gedaan omdat ik geen slaaf meer wilde zijn van mijn werk”, lacht Jan.

Veranderingen in 2018

Wat veranderde was dat er in 2018 resoluut voor online bestellingen werd gekozen. ‘Wie onze producten wilde hebben, kon dit niet langer via de winkel, maar wel op 5 andere manieren: afhalen in de winkel, afhalen in de Meattime automaat, afhalen in de 24 u automatenshop, leveren aan huis met onze bakfiets en leveren aan huis met Post.nl. “We hebben ons personeel ontslagen, de winkel gesloten, maar zijn achter de schermen hard blijven werken. De nieuwe winkel met online webshop en automaten sloeg al snel aan. “


Een breed scala

In de bestaande verkoopautomatenwinkel kon Jan Staes slechts een beperkt deel van zijn brede assortiment laten zien. Al snel werd overwogen om de verkoopautomatenwinkel uit te breiden. En toen kwam de Coronacrisis. “Omdat we al veel ervaring hadden met thuisleveringen, groeide het klantenbestand nog verder aan”, zegt Jan Staes. “We hadden al terug personeel aangenomen en ook onze schoonbroer Koen kwam terug n dienst. “

Dankzij de beslissing die we twee jaar geleden hebben genomen, kunnen we het nu beter combineren met ons gezinsleven.”

Misschien derde generatie?

En toen besloot de 15-jarige zoon Kobe om de studie van slager aan te vangen. Dat speelde natuurlijk ergens mee in de nieuwe plannen. Je gaat een serieuze investering aan, maar als er een opvolger komt, is dat natuurlijk hoopgevend. De slagerij wordt een volledig geautomatiseerde slagerij, met een centrale kolom waar klanten kunnen aangeven wat ze willen. Betalingen kunnen worden gedaan met een creditcard, maar ook via de automaten, zoals in de bestaande winkel. “Je kunt natuurlijk ook online bestellen en betalen”, zegt Jan, “Het assortiment eigen producten wordt aanzienlijk uitgebreid en we overwegen om met andere lokale producenten samen te werken. De winkel zal open zijn van 6 uur ‘s morgens tot middernacht.

Opening

Jan en Ann zijn van plan de winkel op 1 november te openen. “Als dat niet lukt, doe het dan in januari, want het is altijd erg druk tijdens de eindejaarsperiode.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*