Slager Stijn Vanderper uit Beveren-Roeselare maakt een carrièreswitch

Op 15 augustus 2020 sloot de Slagerij Vanderper op de hoek van de Wijnendalestraat/Procesiestraat in Roeselare-Beveren definitief de deuren. Vier generaties hebben hier op deze plaats een slagerij gehad. Maar 100 jaar slagerij vieren zit er net niet in! Stijn, die nog altijd bijgestaan wordt door zijn mama en tot voor kort ook door zijn vader, slaat nu een andere weg in.

95 jaar lang konden de inwoners van Roeselare-Beveren op deze plaats hun vlees kopen. Op de hoek van de Wijnendalestraat en de Processiestraat was er de slagerij Vanderper als vertrouwde beenhouwerij in het dorp. In 1925 opende overgrootvader Achiel de slagerij. Achiel stierf reeds na enkele jaren, zodat zoon Roger, nu vierennegentig jaar oud, zich reeds op jonge leeftijd genoodzaakt zag het bedrijf van zijn vader over te nemen. Franck Vanderper trad in de voetsporen van zijn vader, waarna de huidige slager Stijn de fakkel overnam.

Vader en moeder

Toen Stijns vader Frank dit voorjaar gezondheidsproblemen kreeg, besloot Stijn van koers te veranderen en de slagerij te sluiten. “Moeder werkt er nog steeds en zolang vader hielp; liep alles vlot. Maar zonder vavaders hulp werd het lastig en en het is vandaag erg moeilijk om goed personeel te vinden. “Ik ben daar ook een beetje bevreesd voor. Ik wilde de slagerij eigenlijk wél voortzetten tot de honderdste verjaardag. Zes jaar geleden opteerden wij nog voor een nieuwe inrichting. Maar Vader Franck’s gezondheidsproblemen beslisten er dus anders over.”

Goede naam

De winkel was vooral gekend voor zijn paté, bloedworst en vette darmen. Die recepten zijn van vader op zon overgegaan. En de mensen uit het dorp hielden ervan. “De klanten die hier hun hele leven kwamen, moesten toch even slikken toen ik hen mijn nieuws vertelde”, weet Stijn. Anderzijds wijst Stijn wel op het feit dat vooral ouderen mensen zijn winkel frequenteerden en dat jongere gezinnen vaker hun boodschappen in de supermarkten doen.

Gezond leven met kruiden

Stijn: “Ik blijf toch nog een beetje in de sector actief. Ik zal mijn restaurant blijven bevoorraden en een beetje bijspringen in de traiteurkeuken van Cuisine Tossins . Maar bovenal wil ik mij concentreren op Herbalife. Dankzij de producten van Herbalife verloor ik 20 kilo. Nu wil ik anderen helpen om zich goed te voelen door middel van een gezonde levensstijl.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*