Equinox innoveert met hybride vleesproducten

Het vleesbedrijf Equinox in Wijnegem pakt uit met een assortiment van hybride producten: half vlees, half groenten, of beter gezegd oesterzwammen. Steeds meer Belgen zoeken naar manieren om hun vleesconsumptie te verminderen. Velen zijn echter geen voorstander om allle vlees te weren. Ze willen wél opteren voor een minder groot aandeel binnen hun voedselpakket. Onder het merk “Meat the Champion” lanceert Equinox nu een eerste gamma hybride producten: vleesproducten bestaande uit 50% oesterzwammen.

De vleesproducten, die een Nutri-Score A hebben, bestaan voor 50% uit gehakt (rund-, varkens- of lamsvlees) en 50% uit oesterzwammen.

Gezond en smakelijk

“De consistentie van oesterzwammen is vergelijkbaar met die van vlees. Ze vereisen geen hightech verwerking en kunnen lokaal worden aangeschaft. Vandaar onze keuze voor oesterzwammen en mer specifiek de stelen van oesterzwammen. In de regel wordt deze afvalstroom niet gebruikt. De valorisatie van afvalstroom maakt deel uit van het DNA van ons bedrijf”, legt Kristof Peeters, directeur van Equinox, uit.

Eiwittransitie

“We willen bijdragen aan de eiwittransitie door een gezond product aan te bieden dat minder verzadigde vetzuren en meer vezels bevat. Het heeft ook een lagere CO2-voetafdruk dan vlees.

Halffabrikaat

Het vleesbedrijf heeft het merk “Meat the Champion” nog uitgebreid met een halffabrikaat. Het biedt de grondstof, een halffabrikaat op basis van oesterzwammen, aan de slagers, restaurants en lokale voedselproducenten aan, waardoor zij die dan op hun beurt verder kunnen gebruiken in hun eigen producten en specialiteiten!.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*