Vernieuwing partnerschap tussen Carrefour en Mestdagh

Mestdagh en Carrefour bevestigen dat ze bereid zijn de masterfranchiseovereenkomst die ze in 2010 gesloten hebben verder te zetten. De partners ondertekenen vandaag 28 juli een nieuwe overeenkomst als bevestiging van hun vertrouwen en plannen daarbij nieuwe synergieën uit te bouwen.  

De overeenkomst tussen de twee groepen heeft in 10 jaar tijd geleid tot een vruchtbare samenwerking in België. Op basis van deze ervaring hebben de twee merken de laatste maanden de tijd genomen om een diepgaande analyse uit te voeren van hun samenwerking om vervolgens een nieuw hoofdstuk in hun gezamenlijke geschiedenis te schrijven. 

Nieuwe overeenkomst

Deze reflectie leidde tot een nieuwe overeenkomst met de nadruk op nieuwe synergieën en op de belofte van een meer gecoördineerde uitbreiding. Zo geeft het de Mestdagh-groep namelijk toegang tot Carrefour-winkels van alle afmetingen onder de 3.000 m² (zoals Carrefour Express, Bio…).

Nabijheid en gezelligheid

“Tot nu toe had Mestdagh door het contract enkel toegang tot de verkooppunten « Carrefour Market », waarvoor wij momenteel reeds 85 winkels uitbaten, voornamelijk in Wallonië en Brussel. Wij zijn dan ook zeer blij dat we onze uitbreidingsstrategie kunnen verderzetten in winkels met afmetingen die in ons DNA zitten. Hierbij moet onze focus op nabijheid en gezelligheid liggen in bijvoorbeeld stadskernen, waar we nog beter willen beantwoorden aan de verwachtingen van de consument,” legt Fabienne Bryskère, CEO van Mestdagh, uit.

Vertrouwen

“Na 10 jaar partnerschap verheugen wij ons erop om ons vertrouwen in de Mestdagh-groep te vernieuwen. De groep heeft zich de laatste jaren op een stevige basis kunnen ontwikkelen, zodat wij vandaag samen een nieuwe uitbreidingsstrategie kunnen lanceren. Onze nieuwe overeenkomst bekrachtigt vandaag de voortzetting van onze gemeenschappelijke ervaring. Wij kunnen dan ook onze synergiën uitbreiden om onze vaardigheden verder te ontwikkelen,” verklaart Hilde Decadt, Exploitatiedirecteur Carrefour Belgium.

De nieuwe masterfranchiseovereenkomst is van toepassing vanaf 1 januari 2021. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*