Laatste Vlaamse slagerij Sint-Antonius in de Sleepstraat te Gent sluit de deuren

Na ongeveer zestig jaar sluit de Slagerij Sint-Antonius in de Sleepstraat haar deuren. Filip Simoens (55 jaar) en zijn vrouw Nancy De Smet (52) runden al ??? lange tijd de slagerij die Filip van zijn vader had overgenomen. maar gezondheidsredenen laten hen niet toe om de slagerij nog verder te zetten.

De slagerij Sint-Antonius is een kleine slagerij, maar heeft een mooie reputatie opgebouwd. Het ambachtelijke vlees wordt hier al bijna zestig jaar verkocht. “De mensen houden van mijn préparé en mijn gehakt. Ook onze bloedworst en Gentse kop zijn geliefde producten. Maar ik kan het ritme niet verder aan. Ik werk 60 uren per week. Om half vijf ‘s morgens ben ik al in mijn atelier en dat eist zijn tol.”

Definitief gesloten

Eind juni sloten Filip en Nancy definitief de deuren. De slager en zijn vrouw verhuizen naar Gavere. Aan de basis liggen gezondheidsredenen, maar ook de vraag van zijn ouders om hen te helpen bij het verder uitbaten van de boerderij in Gavere. .

“Mijn vader richtte het bedrijf op in 1963, en nadat hij met pensioen ging nam ik het over,” zegt hij. “Ik help al sinds mijn twaalfde mee in de zaak.” Ook de buurt zag hij grondig veranderen. Was de Sleepstraat een belangrijke winkelstraat in de jaren ‘6à, dan stierf ze bijna een stille dood in de jaren ’80. “De komst an de Turken bracht weer leven in de buurt”, herinnert Filip zich.

Veel minder slagers in Gent

“De slagerij verdwijnt. In mijn beginjaren waren er meer dan driehonderd slagers in Gent. Dat aantal is vandaag teruggebracht tot zestig, zelfs met de deelgemeenten meegerekend. Het beroep is zwaar, maar ook het circulatieplan van Gent doet daar geen goed aan. Hoe moeten de mensen nog in de stad bij een slagerij raken”, zucht hij?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*