Slagerij Wim & Els Suetens in Heist-op-den-Berg sluit definitief de deuren

In Heist-op-den-Berg sloot slager Wim Suetens (63) na een carrière van veertig jaar definitief de deuren van zijn winkel. Hij heeft geen overnemer, wat de straat zonder slager achterlaat. Bakkerij Bellens-Verboven ging hem eind juni al vooraf. Op twee weken tijd verdwenen er zo twee monumenten en meteen ook de laatste beenhouwerij en bakkerij uit de Bergstraat in Heist-op-den-Berg.

Gezondheidsproblemen liggen aan de basis van zijn besluit. Aanvankelijk plande hij om er nog twee jaar bij te doen, maar dat mocht niet zijn. Hij moest vorig jaar een hartoperatie ondergaan en een stent laten plaatsen. En zo sloot hij zijn zaak sneller dan gepland.

Wim Suetens groeide op in een slagersfamilie in Herentals. Zijn vader was een groothandelaar in rundvlees, zijn oudere broer en veel van zijn neven waren ook slagers. “Ik ging regelmatig mijn broer helpen,” zegt hij. “In 1975 ben ik zelf als slager afgestudeerd. In 1980 begon ik mijn eigen zaak in Herentals, eerst op een andere locatie, ook in de Bergstraat, maar vanaf 1988 in het huidige pand.”

Vlees van topkwaliteit

De slager zorgde er altijd voor dat hij precies wist wat hij verkocht. Hij houdt zijn eigen dieren in een boerderij in Berlaar-Heikant. De slacht vindt plaats in het slachthuis in Heist-op-den-Berg. Het daaropvolgende uitbenen van de karkassen wordt door Wim zelf gedaan. “Zelfs onze charcuterie maakten we nog allemaal zelf”, vertelt hij, “en dat is vandaag vrij uitzonderlijk.”

Waardering en vriendelijkheid

Naast technische kennis en vakmanschap hecht de slager ook veel waarde aan een persoonlijke benadering. “Ik ken de namen van de meeste klanten,” zegt Wim. “Als iemand lang bij mij naar we winkel komt, is dat toch volkomen normaal, nietwaar?”

De slager hoopt dat een nieuwe slager of een kruidenier naar dit pand zal komen, maar tot nu toe heeft hij nog geen koper gevonden. “Ik heb twee kinderen, maar ze gingen allebei een andere weg,” zegt hij. “Maar ik sluit de mogelijkheid voor een nieuwe activiteit op deze plek niet uit.”

Pensioen?

“Ik ben altijd erg sportief geweest. Ik zal dus proberen wat te fietsen en te lopen, ook al heb ik al wat problemen met een versleten knie. Bovendien moet ik nog steeds elke dag voor mijn dieren zorgen. Dus, stilzitten zal er niet bij zijn!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*