Fenavian sluit aan bij UNIZO

Fenavian, de Belgische federatie van de vleesverwerkende industrie, en UNIZO maakten op 24 juni 2020 bekend dat zij een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. De sectorfederatie vertegenwoordigt zo’n 180 KMO’s en is dé representatieve werkgeversorganisatie in een sector die zo’n 6000 mensen te werk stelt en jaarlijks 2 miljard euro omzet draait en voor 900 miljoen euro exporteert. Een mooie wederzijdse samenwerking.

Fenavian-directeur Anneleen Vandewynckel: “We zijn heel tevreden dat we vanaf nu beroep kunnen doen op de inhoudelijke ondersteuning die UNIZO ons, onder meer via haar sterk uitgebouwde studiedienst kan bieden. Met deze samenwerking kunnen we de sector alweer een stap verder brengen in de professionalisering. Wij willen als federatie de komende jaren nog sterker de stem van de KMO laten klinken in de voedingssector. Onze sector blijft immers voor belangrijke uitdagingen staan, denk maar aan de loonkost.”

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO vult aan: “België is een echt KMO-land, en ook in de voedingsindustrie hebben we heel wat bloeiende bedrijven actief. We mogen hier dan ook fier op zijn en in de verf zetten hoe sterk we scoren als het gaat over voedselveiligheid, duurzaamheid, kwaliteit van grondstoffen én aandacht voor dierenwelzijn, in vergelijking met het buitenland.”

“De sector slaagt erin om door actief te exporteren extra werkgelegenheid te creëren, maar zorgt er door de binnenlandse productie ook voor dat we ons voedselvoorziening in alle omstandigheden gegarandeerd is. In tijden van crisis leren we dat terug naar waarde schatten!”, besluit Anton Smagghe, UNIZO-directeur Sectorwerking.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*