Delhaize gaat voor 100% Belgisch rundsvlees

Delhaize wil de vleessector ondersteunen door hun toeleveringsmodel van rundvlees te veranderen. Zo wil de keten nauwer samenwerken met de Belgische rundveehouders, hen een extra premie bieden zodat ze een eerlijke vergoeding krijgen en in de toekomst enkel nog Belgisch rundvlees verkopen. “Onze ambitie is dat het volledige assortiment rechtstreeks door Belgische rundveehouders wordt aangeleverd”, reageert Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

De vleessector staat onder druk. Consumenten eten minder vlees en als ze dat doen, staat kwaliteit bovenaan hun prioriteitenlijstje. Om de rundveehouders te ondersteunen en de kwaliteit voor zijn klanten garanderen, wil supermarktketen Delhaize zijn toeleveringsmodel van rundvlees omgooien. “We willen een structurele en langdurige relatie met de Belgische veehouders opbouwen en hen bijkomende garanties bieden om een duurzame toekomst voor de sector te verzekeren”, klinkt het bij Delhaize.

100%

De ambities liggen hoog. Delhaize wil 100 procent van zijn rundvleesassortiment aankopen bij Belgische rundveehouders. “Zo zorgen we ervoor dat de Belgische veehouders een gegarandeerd constant volume kunnen verkopen en dus een stabiel perspectief hebben”, reageert zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize. “Deze rechtstreekse relatie zorgt bovendien voor meer transparantie in de bevoorrading.” Daarnaast biedt de supermarkt ook een extra premie aan om de veehouders een eerlijke vergoeding te geven die hoger ligt dan de huidige marktprijzen.

Eerlijke prijs

Rundveehouder Thibaut Desmet is blij dat Delhaize rechtstreeks met landbouwers wil samenwerken. “De directe link tussen de boer en een distributeur is voor beide partijen een toegevoegde waarde”, zegt hij. “Het feit dat ze ons een eerlijke prijs bieden op het volledige reguliere volume en niet op een beperkt volume, zal een duidelijk verschil maken.”

Belangrijks stap voor de landbouw

Ook Waalse minister van Landbouw Willy Borsus is zeer tevreden over de nauwe samenwerking tussen Delhaize en de Belgische rundveehouders. “Dit is een belangrijke stap vooruit voor de landbouw in ons land”, reageert hij. “Een dergelijk partnerschap versterkt op een zeer positieve manier het beleid dat we voeren op het gebied van korte keten en een eerlijke vergoeding voor onze lokale producenten. Er is een belangrijke rol weggelegd voor de distributiesector.”

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*