Slagerij Thomas opent in Hemiksem

De mensen in Hemiksem zijn blij dat er een nieuwe slagerij in het dorp open gaat. De slager Thomas De Ceuster heeft door de coronacrisis vertraging opgelopen met het opstarten van zijn zaak, maar op 15 juni gingen de deuren eindelijk open. “De slagerij moet lijken op die van vroeger. Vlees zal er centraal staan!”, stelt Thomas.

Sinds de slager in februari aankondigde dat hij de beenhouwerij vlak naast het oud-gemeentehuis op de Gemeenplaats wilde overnemen, was iedereen opgetogen. Vroeger runde Tom De Vos de beenhouwerij hier. Op diezelfde plaats gaat Thomas verder. Het doel was om begin mei de deuren te openen, maar de werken liepen vertraging op.

Thomas is pas dertig jaar, maar hij kan toch al terugkijken op een boeiende carrière. Hij komt oorspronkelijk uit Niel, leerde voor beenhouwer en deed de beste ervaring op bij slagerij Michielsen in Antwerpen. Daar werkte hij nog tot hij deze dorpsslagerij in Hemiksem ontdekte en zijn eigen plannen ontwikkelde om zelf een beenhouwerij uit te baten.

Op maandag 15 juni gingen de deuren. Thomas De Ceuster en zijn team verwelkomen alle klanten graag in de winkel. Thomas weet wat hij wil: de slagerij moet herinneren aan die van weleer. “Naar de slagerij gaan moet een sociaal gebeuren zijn, net als vroeger. Ik vind de interactie met de klanten erg belangrijk”, zegt hij.

Brochure

“Elke maand wordt er een luxe brochure uitgegeven om klanten te informeren over alle aanbiedingen, promoties, suggesties en tal van andere weetjes. Naast de vaste aanbiedingen voor elke dag van de week, zijn er ook wekelijkse speciale aanbiedingen en natuurlijk ook de reepjes. Deze vleesreepjes zijn handig en snel klaar, elke week zullen ze te koop worden aangeboden in een nieuwe bereiding. Daarom lanceer ik de “Heymissen-reepjes” in deze eerste week dat ik hier ben in Hemiksem. Er is ook een kaas en een salade van de maand”, kondigt de slager aan.

Corona

De coronacrisis steekt nog altijd een stokje voor grote feesten en happenings. Geen feest dus voor slagerij Thomas. En toch zullen de klanten op 20 mei verwend worden met een hapje en drankje. Daarbij wordt de hoogste voorzichtigheid in acht genomen. Slagerij Thomas is open van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur, behalve op woensdag tot 13.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*