Nederlanders eten steeds minder vlees

Meer dan vijf miljoen Nederlanders eten geen of slechts af en toe vlees. Dit is 36 procent van de bevolking. Vier jaar geleden was dit nog 29 procent, blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een grootschalig onderzoek van bureau Multiscope onder 7.300 mensen.

Vrouwen slaan vaker het eten van vlees vaker over dan mannen (43 tegen 29 procent). Hetzelfde geldt voor alleenstaanden (46 procent) ten opzichte van samenwonende stellen (35 procent). Ruim een op de vier gezinnen is de afgelopen tijd minder vlees gaan eten.

Jongeren tussen 18 en 29 jaar oud zijn twee keer zo vaak vegetariër dan 50-plussers. Bijna twee op de drie Nederlanders eten nog bijna elke dag vlees. Die groep bestaat voornamelijk uit mannen en gezinnen.

Gezonder en bewuster


Een kwart van alle Nederlanders is ten opzichte van een jaar geleden gezonder en bewuster gaan eten en drinken. Ook is een op de vijf mensen minder gaan snacken en drinkt ruim een op de tien mensen minder alcohol.

Het bewuster worden van voeding uit zich dan ook in de keuzes van de consument. Gezondheid en kwaliteit zijn bij driekwart van de mensen de belangrijkste criteria bij productkeuzen. Bij twee op de vijf Nederlanders speelt het milieu een rol in het keuzeproces. Iets meer vrouwen dan mannen vinden gezondheid en milieu belangrijk bij hun keuzes.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home.Shops

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*