Hendrik Dierendonck opent in Ukkel tweede Brusselse slagerij

Hendrick Dierendonck zal binnenkort in de Vanderkinderestraat 409 zijn tweede winkel in Brussel openen. Drie jaar geleden startte hij een eerste slagerij op in de Katelijnestraat 24 (Ste Catharine-wijk) in Brussel. Midden april 2020 kocht Dierendonck ‘Le Charolais’ in Ukkel. Atelier Dierendonck zal zich zo in de drukke winkelstraat in het hoger gelegen deel van de stad Brussel kunnen vestigen.

Dierendonck raakte sinds de opening van de eerste Brusselse zaak in de Sint-Katelijnestraat in 2017 al direct in zwang bij het stedelijke publiek. Eind vorig jaar opende de slagerij ook een stek in foodmarket Wolf op de Wolvengracht.

Er is nog geen datum aangekondigd voor de opening van de slagerij.
Dierendonck was oorspronkelijk van plan om deze maand zijn winkel te openen, maar zijn plannen hebben vertraging opgelopen door de gezondheidscrisis.

Le Charolais in Ukkel was een familiebedrijf dat bijna 50 jaar bestond. Het werd in 1972 door de vader van de vorige uitbater Yves Wierinckx gestart en ging in 1988 over in de handen van Yves en zijn vrouw Chantel. Samen runden ze de zaak 32 jaar. Ze besloten begin dit jaar om op 28 maart 2020 de deuren te sluiten. Zij waren gekend voor hun aanbod kwaliteitsvlees, fijne charcuterie en huisgemaakte gerechten.


Dit verhaal krijgt dus dankzij Dierendonck een vervolg. Voor de inwoners van Ukkel en de ruimere regio zal dit zeker een opsteker zijn!


Boucherie Dierendonck – Vanderkinderestraat, 409 in 1180 Brussel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*