Tom Claessens levert fruit, groenten, vis, vlees van Dierendonck & maaltijden aan huis

Groothandel Claessens op het Kielsbroek levert niet alleen groenten en fruit aan huis, maar vis van buurman De Jager en vlees van de West-Vlaamse slager Hendrik Dierendonck.

De groothandelaar Claessens, die een gamma van niet minder dan 3 000 soorten groenten en fruitaanbiedt, is al vier jaar gevestigd in Kielsbroek. Onlangs heeft manager Tom Claessens de oppervlakte verdubbeld tot 1.500 vierkante meter; de winkel bevindt zich op de begane grond. De kantoren op de eerste verdieping zijn erg ruim, zodat sociale distancing er perfect kan gehanteerd worden.

Coronavirus

“Maar de crisis heeft ons hard genoeg geraakt. We zijn gedaald tot 30% van onze omzet”, legt Claessens uit, die het delicatessenbedrijf heeft uitgebouwd tot een groothandel met 1.500 klanten onder normale omstandigheden, naast particuliere klanten. Doordat de restaurants nog steeds gesloten zijn, is dit deel van het bedrijf tot stilstand gekomen. “Maar door de crisis kennen we onze Cash & Carry-klanten beter, en dit deel van het bedrijf groeit, net als onze leverservice aan huis”, vervolgt Claessens. Particuliere klanten kunnen ons van dinsdag tot en met zaterdag bezoeken om verse, knapperige producten te kopen.

“Daar ligt ons voordeel,” zegt Claessens. “Wij kopen rechtstreeks op veilingen in Hoogstraten, Sint-Katelijne-Waver en Roeselare en importeren rechtstreeks uit Spanje, Frankrijk en Italië. Wat versheid betreft, zijn we de top of the bill, en we zijn ook een beetje goedkoper dan elders.

De thuislevering, die nog maar net opgestart hebben, is vooral interessant voor particuliere klanten. Wie voor 13.00 uur bestelt, ontvangt de bestelling de volgende dag. En het kan meer bevatten dan alleen kant-en-klare maaltijden, groenten en fruit, want ook vis en vlees zit in het pakket.

1 Comment

  1. Ben op zoek naar de shoarmakruiden die ik vroeger gebruikte die ik via een slagerij in borgloon bestelde via firma claesens(slagerij lemmens)het zou kunnen als dat bij jullie was!kan dat?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*