Feestje uitgesteld bij “Den Eeuwigen Beenhouwer”

Den Eeuwigen Beenhouwer begon met een leuke, maar tevens droevige aankondiging op zijn facebookpagina. Op 24 maart bestond de slagerij vier jaar. “Het vierjarig bestaan van de beenhouwerij kan nu midden deze coronatijd niet uitbundig gevierd worden. Wat een groot feest moest worden, is nu een feestje in mineur!”, schrijven slagers Hans en Justine op hun website..


“Wij hadden voor jullie het komende jaar grootse verassingen! Zo wensten we van ons 5de jaar één groot feest maken. Spijtig genoeg besliste corona hier anders over. Maar uitstel betekent bij ons zeker geen afstel!
Zodra wij een “go ” krijgen van de overheid, begint ons feestjaar dubbel en dik!

Streekproductenmarkt

Er waren plannen om “hun vlees” dichter bij de mensen te brengen. Plannen die eventjes moeten opgeborgen worden. “Tot dan blijven wij gewoon open en blijven wij jullie verder tot dienst zoals gewoonlijk. Met een lach en een groet. Drinken jullie er dit weekend mee eentje op vanuit uw eigen kot? Wij zeker wel!
Alvast bedankt iedereen voor van deze 4 jaar deze prachtige rollercoaster te maken met ups en downs, maar vooral veel ups! Bedankt voor jullie steun en bedankt voor jullie trouw. Wij hadden dit niet gekund zonder jullie!”

Den Eeuwigen Beenhouwer had inderdaad van alles gepland.

In deze slagerij vind je bijna uitsluitend zelfgemaakte charcuterie. Na hun opleiding tot slager zochten beide jonge mensen naar een plek om zich te vestigen. “We hebben veel tijd besteed aan het zoeken naar de ideale plek om eenslagerij te beginnen. Hier in Sint-Lievens-Esse klikte het meteen”, vertelt Hans, “vooral met de streek; als Gentenaars werden we een beetje verliefd op het groen en de uitgestrektheid van Sint-Lievens-Esse. We hadden ook een gesprek met de voormalige eigenaars van dit pand en ons gevoel was vanaf toen al zeer goed.”

Een slagerij voor altijd

“De naam ‘Den eeuwigen Beenhouwer’ is een mooie ode aan de lange geschiedenis van deze slagerij”, vertelt Justine trots. “Er is hier al sinds 1934 een slagerij. Wij zijn de vierde generatie en zorgen ervoor dat deze mooie traditie in stand wordt gehouden. De term ‘huisgemaakt’ is geen loos woord in ons vak, want al onze worsten worden hier op traditionele wijze bereid. We zijn ook trots op ons kop tot staart principe. Elk stukje varkensvlees en rundvlees dat we kopen wordt compleet verwerkt. Ook vermijden we het gebruik van conserveringsmiddelen en streven we naar een zo natuurlijke en gezond mogelijke productie.”

Adres: Den Eeuwigen Beenhouwer, Kauwstraat 28, 9550 Sint-Lievens-Essen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*