‘Bloeiende’ slagerij trekt alle aandacht!

Soms kan men reclame maken voor zijn zaak op een aparte manier. En daar is Slager Willekens, in het centrum van de Paalstraat in Schoten zeker in geslaagd. De slager investeerde vorig jaar in een indrukwekkende geveltuin die vandaag alle aandacht trekt doordat hij in bloei staat.

Foto van voor de begroeiing werd aangeplant. Nu is het logo bijna niet meer zichtbaar!

Slager Willekens is al 57 jaar een bekende naam in Schoten. Omdat slechts vier klanten tegelijkertijd de winkel kunnen betreden, zet hij zich op straat. Niet slecht, als je het droog houdt, dankzij het uitzicht en de geur van de sprookjesachtige tuin boven de winkel. “Op dit moment vallen vooral de paarse bloemen van de Dalmatische Hoorn op. Maar de keuze van de plantage is zo gemaakt dat onze gevel het hele jaar door een kleurrijk spektakel zal bieden”, zegt Stef Van de Poel. “Rotsooievaarsbek, de paarse klok, de dennen en talrijke geraniums – we leveren er bijna duizend – zijn allemaal op hun best in een ander seizoen. Steven Willekens, Stef Van de Poel en hun medewerkers het voor elkaar krijgt.

Geen subsidie

De tuin aan de gevel van Willekens is een echte aandachttrekker, waartegen het openbaar groen van de Paalstraat slechts licht opvalt. Het feit dat een “slager” het natuurlijke groen in zijn gevel aanbrengt, zonder een cent aan subsidies te ontvangen is toch wel iets bijzonders. “Officieel zijn we geen milieuactivisten of bio-adepts, maar we zijn voor een korte keten en verpakken ons vlees in 60% gerecycled papier”, zegt Steven Willekens. “Toen we vorig jaar onze gevel herontworpen, trokkken we de kaart van de natuur voor onze nieuwe ‘huisstijl’. Een discreet en dynamisch statement, want onze 27 vierkante meter grote tuingevel evolueert met de seizoenen mee. Dat het zo mooi groeit en bloeit is te danken aan het intelligente automatische irrigatiesysteem van onze partner ‘Ecoworks’. Alle planten krijgen twee keer per dag automatisch water. Ze groeien zo sterk dat we ons logo dringend moeten snoeien”, besluiten de slagers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*