Aldi met nieuwe klantcontrole bij de ingang: discounter schakelt digitaal coronasysteem in

Sinds enkele weken handhaven beveiligingsbedrijven op veel plaatsen in Aldi Süd, Aldi Nord, Lidl, Rewe en Edeka toegangsbeperkingen. Maar deze bedrijven zijn duur en moeten vaak eerst worden opgeleid. Aldi Süd werkt nu aan een volledig digitaal toegangscontrolesysteem.

In Duitsland moet je als klant in de grote retailzaken op veel plaatsen toegangsbeperkingen accepteren. In veel deelstaten is slechts één klant per tien vierkante meter verkoopruimte toegestaan. Grote supermarkten en discounters gebruiken verschillende systemen om te controleren hoeveel klanten er nog in de winkel mogen komen.

Sensoren

Bij Aldi Süd doen sensoren dit vanaf nu. Deze bevinden zich onder andere bij de ingang, in de kassa en bij de uitgang. Hun taak is simpelweg om te tellen hoeveel mensen er op dit moment in de winkel zijn. De “Lebensmittel Zeitung” berichtte als eerste over de nieuwe oplossing.

De sensoren zijn aangesloten op een intern systeem. Dit systeem controleert de ingang. Een scherm bij de ingang laat de klanten zien of ze de winkel mogen betreden of buiten moeten wachten volgens de officiële voorschriften. Aldi maakt gebruik van een verkeerslichtsysteem. Een groen licht betekent dat klanten de winkel mogen betreden en een rood licht betekent dat klanten moeten wachten. Het display is ook gekoppeld aan de sensoren op de toegangsdeur, dus het opent alleen als het scherm groen is.

Werkplan


Als de winkel zo vol is dat er geen klanten meer binnen mogen, klinkt er een intern systeem dat alarm slaat. Medewerkers moeten dan ingrijpen en klanten informeren bij de ingang of bijvoorbeeld extra kassa’s openen. Er wordt blijkbaar een exact werkplan uitgewerkt.


Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*