Nieuwe slagerij in Stabroek startte in volle coronacrisis

Lode Hendrickx (36) en Leonie Willemsen (34) openden midden april – in volle coronatijd – een nieuwe slagerij in het hart van Stabroek. Als plaats voor hun winkel kozen ze voor het oude notarishuis.

Op de hoek van de Dorpsstraat en de Kleine Molenweg openen Lode Hendrickx en Leonie Willemsen een tweede slagerij. “Zo’n tien jaar geleden namen we de slagerij van De Laet in Ekeren over. Deze naam is bekend in de buurt en we hebben hem behouden omwille van die gekendheid. Natuurlijk heeft onze winkel in Stabroek dezelfde naam”, vertelt Lode Hendrickx.

Oorspronkelijk hadden we gepland om in februari te openen, maar het bleek half april te zijn. Het coronavirus stond in de weg, maar uitstel was geen optie meer”, legt Lode Hendrickx uit. Covid-19 zal het spel natuurlijk spelen. “Als slagers voldoen we al aan de voedselveiligheidsvoorschriften van de federale overheid en natuurlijk nemen we voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat onze klanten veilig kunnen winkelen”, voegt Leonie Willemsen eraan toe.

Vier meter hoog

Wie naar de notaris ging, moest twee verdiepingen omhoog lopen. “Je kunt dat niet doen voor een winkel, dus gingen we naar de begane grond. Dus hebben we de begane grond verlaagd, zodat we nu een winkel hebben die bijna vier meter hoog is. De schilder Ludo Janssens gaf de muren de uitstraling van Italiaans marmer, wat de kamer nog aangenamer maakt”, zegt Leonie Willemsen. Het voormalige notarishuis dateert uit 1909 en staat niet op de monumentenlijst, maar maakt deel uit van een beschermd dorpsgezicht. Om deze reden is de gevel ook volledig bewaard gebleven. De combinatie van de oude gevel en het moderne gebouw met een glazen kolom in het midden maakt het complex tot een herkenningspunt in het centrum.

Met de opening van deze nieuwe winkel heeft Stabroek een slagerij gekocht met een breed scala aan producten. “Alles wat met vers vlees te maken heeft, vindt hier plaats. Het assortiment kant-en-klare maaltijden en vleeswaren wordt door onze chef in Ekeren bereid. Deze chef, Ludo Gosselin, is Stabroekenaar en runt ook de tea-room Tee Kompleet in de Dorpsstraat. Wat we in Ekeren aanbieden is ook beschikbaar in Stabroek”, voegt Lode Hendrickx toe.

Openingstijden: 8.00 tot 12.30 uur en 13.15 tot 18.00 uur. De slagerij is gesloten op donderdag en zondag. Informatie: www.slagerijdelaet.be

Johan Cuypers en Christine Van Buynder hielden ermee op

Vroeger waren Johan Cuypers en zijn vrouw Christine Van Buynder actief in de dorpslagerij in Stabroek. Johan Cuypers (61) was 43 jaar slager in Stabroek. Hij nam 31 jaar geleden de slagerij over van zijn voorganger Frans Wijnants. In het gebouw in de Dorpsstraat is al bijna honderd jaar een plaatselijke slagerij actief. Deze activiteit eindigt eind 2019. Veranderde eetgewoonten “Toen ik begon, kocht ik een heel rund en het was geen probleem om het vlees van het hele dier in de winkel te verkopen. Deze manier van werken is vandaag de dag bijna onbestaand, wat te wijten is aan de nieuwe eetgewoonten van de klanten. Toen ik begon, verkocht ik veel minder vleeswaren. Mensen bestelden veel meer vers vlees, dat ze vervolgens thuis bereidden. In de loop der jaren is de vraag naar vleeswaren en kant-en-klare maaltijden systematisch toegenomen. Deze trend zet zich vandaag de dag nog steeds verder. Moderne klanten geven de voorkeur aan vleeswaren of lekker en goedkoop vlees. Een combinatie die niet altijd mogelijk is. “, zegt Johan Cuypers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*