Slagers door luisteraars Radio 2 in de bloemetjes gezet

De bakker, de bloemist, de verpleger, de buschauffeur, de pakjesbezorger… Zij en nog zoveel anderen zijn onze helden in deze coronatijden! Samen met jou willen wij hen een hart onder de riem steken!” Dat was de boodschap die Radio 2 afgelopen week op 14 april uitzond. “Dankzij hen kunnen we ons bord nog vullen met lekker eten en genieten van een smakelijke barbecue!”

radio 2: “Jullie stuurden massaal berichtjes naar onze Radio 2-app om de slagers te bedanken! Van familieleden van beenhouwers, personeel, tot trouwe klanten die dankbaar zijn dat ze nog van hun favoriete charcuterie kunnen blijven genieten.”

“Ook jullie zijn helden”

Luisteraar Karen Vandersype schreef deze mooie woorden: “Als dochter en kleindochter van voormalige slagers weet ik als de beste hoe lastig het is om altijd aan het werk te moeten zijn als anderen dat niet zijn. En om non-stop te waken over kwaliteit en hygiëne. Deze crisis maakt het allemaal nog zwaarder. Ik wens alle slagers oprecht heel erg veel sterkte en hoop dat jullie allemaal gezond en wel, zonder financiële repercussies, door deze pandemie komen! Ook jullie zijn #helden!”

Mijn man werkt samen met 5 medewerkers de laatste weken (sinds Corona) aan 200% 😱👍👍 Dikke proficiat aan het hele team!!! Annelies Bracke

Bedankt voor al de lekkere producten

.

Bedankt aan slagerij Jan uit Handzame. Met zijn Cote a l’os “de beste van de wereld” vergeet je even de coronamiserie. Geert Stoetaert

Slagerij Sylvie in Oudenaarde heeft de beste en lekkerste droge worsten met venkelzaadjes! Werner Van Kerckhove

Er spreekt ook veel bewondering uit jullie berichten. “Als ik mijn slager, slager Gijsels in Brasschaat, een stukje vlees zie snijden en het hem dan zie presenteren aan ons, dan zie ik dezelfde liefde als vroeger bij mijn vader die bakker was. De liefde voor zijn vak stroomt eraf! Ook de dames die bedienen staan altijd héél vriendelijk achter de verse vleeswaren! Dikke merci voor hen die er ook nu met zoveel enthousiasme staan”, aldus luisteraar Erika Aerts.

Zelf een vegetariër maar toch een ‘dank je wel! aan de slagers en beenhouwers die andere mensen verrassen. Ingrid Geraerts

Tot kilometers ver

Sommigen hebben zelfs de app geïnstalleerd om hun dank te kunnen overbrengen: “Ik heb vandaag speciaal de app geïnstalleerd omdat de helden vandaag de slagers zijn. Al jaren rijd ik 25 km om naar mijn favoriete slager te gaan. Gezien ik tegenwoordig liever in mijn kot blijf, heeft de slager gisteren mijn bestelling aan huis geleverd. Jean, zijn Elske en hun team uit Grote Brogel (Limburg): bedankt voor de levering, zodat ik ook nu van jullie heerlijke gerechten kan genieten”, liet luisteraar Carine weten.

Bron: Radio 2

Beeld: screenshot radio 2-website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*