BioForum: nieuwe voorzitter

BioForum, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding, heeft Alexander Claeys verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt biologisch veehouder Kurt Sannen op, die na 8 jaar afscheid neemt als voorzitter.

Alexander Claeys is een van de oprichters van de biologische en coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel. Daar was hij sinds 1 januari 2020 gestopt, waardoor hij nu ook de ruimte heeft om zich te in te zetten voor het voorzitterschap van BioForum.

Claeys: “Ik wil mijn steentje bijdragen om de grenzen tussen bio en gangbaar binnen verschillende voedingssectoren af te bouwen. Vlaanderen is een kleine landbouwregio die verder verstedelijkt. We zien dat het vertrouwen van de consument in bio toeneemt. Hier ligt volgens mij, en vele anderen, een kans om sterke sprongen te maken in de groei van de productie, verwerking en vermarkting van biologische voeding.”

Kortere naam

Op de algemene Vergadering – die overigens volledig langs digitale weg verliep – werd ook beslist om “Vlaanderen” te schrappen uit de naam van de organisatie. Lieve Vercauteren, directeur: “Dat heeft vooral een praktische reden. We moeten immers op alle officiële documenten onze volledige naam invullen, en dat is altijd een hele mondvol. Doordat BioForum Wallonie al enkele jaren niet meer actief is, was er ook geen verwarring meer mogelijk tussen beide organisaties.”

Bron: naar BioForum – 9 april 2020

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*