De populariteit van de lokale consumptie in enkele cijfers

We grijpen nu meer en meer terug naar betrouwbare en lokale producten. Deze trend zagen we de laatste dagen opduiken in de media, maar nu ook bevestigd met duidelijk cijfermateriaal. De sociale korte keten onderneming Boeren & Buren deelt enkele opvallende cijfers uit hun netwerk. 

  • De Producenten en Buurderijen in het netwerk van Boeren & Buren verkopen deze week meer dan 3x zoveel als begin maart (toen nog een gewone week).
  • Het korte keten netwerk mocht maar liefst 1955 nieuwe “Buren” ontvangen, i.e. klanten die voor de eerste keer bestelden. Dat is 10 x zoveel als bij een normale week.
  • Voor de eerste keer in de geschiedenis, realiseerden de 100 Belgische Buurderijen samen meer dan 7000 bestellingen in 1 week. Dat was een hele krachttoer voor de Producenten en Buurderij-Verantwoordelijken in het netwerk. Zij leverden huzarenwerk om alle Buren zo goed mogelijk te blijven bedienen met respect voor de veiligheidsmaatregelen en regelgeving qua veiligheid in de voedselketen.
  • Meer dan 600 Boeren en ambachtelijke Producenten, die met de openbare markten die werden gesloten in veel gevallen een groot deel van hun afzetkanalen zien wegvallen, kunnen zo momenteel toch hun cliënteel blijven bedienen via het online bestelplatform boerenenburen.be. Corona of niet, weer of geen weer, de Boeren boeren voort. 

Algemeen coördinator Hannes Van den Eeckhout stelt: “De Boeren en Buurderij-Verantwoordelijken werken meer dan ooit samen om te blijven voorzien in de voedselvoorziening van onze Buren. Deze veerkracht is de essentie van Boeren & Buren.”

Buurderijen helemaal corona-proof

Dankzij het strikt toepassen van de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen en de aangepaste dienstverlening op de Buurderijen, biedt Boeren & Buren een corona-proof service aan. Het gezellige ontmoetingsmoment dat eigen is aan de Buurderij, maakt tijdelijk plaats voor een efficiënte, snelle én veilige verdeling van de bestellingen. Met de steun van de gemeenten, blijven bijna alle Buurderijen open. 

“Buurderij” Een “Buurderij”  is een vaste locatie in je buurt waar je wekelijks de producten die je op voorhand online bestelt, kan gaan ophalen. Je vindt er groenten, fruit, zuivel, vlees, ambachtelijke brood, honing, bier en vele andere lokaal bereide producten. In normale tijden, ontmoet je er tijdens de gezellige Bijeenkomst de Boeren en ambachtelijke verwerkers en ontvang je al dit lekkers rechtstreeks van hen. Zodat je weet wat je eet en wie het produceert. Momenteel wordt om veiligheidsredenen de dienstverlening beperkt tot een praktisch ophaalpunt voor je bestelling en/of de levering aan huis ervan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*