Wervikbon moet zuurstof in lokale economie pompen

Om de lokale handel tijdens de coronacrisis te ondersteunen, heeft de stad Wervik een Wervikbon in het leven geroepen. “Wie 20 euro voor een Wervikbon betaalt, krijgt een waardebon van 24 euro”. De stad verhoogt dus de waarde van Wervikbon met 20%”, zegt Bert Verhaeghe, gemeenteraadslid economie (stadslijst Open Vld-Groen-Positief).

Wervik deed het idee op bij de gemeente De Panne. De verkoop vindt online plaats en eindigt op 30 april om 22.00 uur. De betaling gebeurt ook online. Momenteel zijn er 83 winkels geregistreerd.

Eén slager

Verrassend genoeg is er geen enkele bakker of friteuse en slechts één slager. “Deze wervikbon is vooral voor winkels die nu gesloten zijn,” zegt de gemeenteraad. “Meer dan 750 coupons werden op dinsdag verkocht, wat betekent dat meer dan 15.000 euro rechtstreeks naar de winkels ging. Iedereen die dat wil, kan zich aanmelden. In de tussentijd hebben sommige dorpen al informatie over ons systeem opgevraagd”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*