Vanreusel Snacks lijft Oma Bobs in


De Belgische producent van frituursnacks Vanreusel uit Hamont neemt de Nederlandse krokettenfabrikant Oma Bobs over. Financiële datails over de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Vanreusel werd opgericht in 1953 en produceerde aanvankelijk ambachtelijke charcuterie. Later kwam de focus meer te liggen op diepgevroren snacks en vandaag is het familiebedrijf één van de belangrijkste fabrikanten van frituursnacks in België en Nederland. Sinds vorig jaar heeft het investeringsfonds Ergon, onderdeel van de GBL van de familie Frère, een belang van 51% in de Belgische snackproducent. De dagelijkse leiding van het bedrijf zit echter wel nog steeds bij de oprichtersfamilie.

De overnameprooi is dan weer een producent van ambachtelijke kroketten en bitterballen, die negentien jaar geleden werd opgericht door Jurgen en Saskia Ottenhoff. Het Nederlandse bedrijf richt zich uitsluitend op de horeca en groothandels en telt 25 medewerkers, weet De Tijd. Met de overname van Oma Bobs versterkt Vanreusel Snacks zijn positie in de Benelux.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*