Omzet van slagerij explodeert

Boucherie Blaimont

Terwijl veel mensen zich naar de supermarkten haasten, beleven de beenhouwerijen uit Charleroi en omgeving eveneens erg drukke dagen. Dit is het geval voor de slagerij Ganty in Fleurus en en ook voor Blaimont in Ham-sur-Heure/Nalinnes, waar de slagers net als elders, maatregelen hebben genomen om de veiligheid van hun gezondheid en die van hun klanten te garanderen.

In de slagerij van Blaimont in Ham-sur-Heure/Nalinnes, net als in de slagerij van Ganty in Fleurus, worden vergelijkbare getuigenissen afgelegd door de managers. “Het is gek, het begon vorig weekend en sinds dinsdagochtend is het niet meer gestopt”, legt Michel uit. “Er is een sterke toename van het aantal bezoekers, mensen komen om voorraden aan te leggen,” zegt Fabrice.

Omzet stijgt

In Fleurus spreekt Fabrice van een omzetstijging “van minstens 10 tot 20%”, “maar het is nog steeds moeilijk te zeggen, ik heb de berekeningen niet gedaan”. In beide vestigingen werken teams van vijf tot zes personen hard om het tempo bij te houden. “Er is een overdaad aan werk, maar we redden het wel,” zegt Fabrice. “We hebben net een stagiair onder contract gezet voor een maand om het personeel te helpen,” vervolgt Michel Blaimont.

Extra rund

“Gelukkig volgen de leveranciers,” zeggen beide slagers. De slager van de Ham-sur-Heure/Nalinnes-slagerij heeft direct met een grote slag zijn bevoorrading aangepakt en de boer met wie hij werkt, gevraagd om een extra rund te doden met het oog op de vraag. Dat is 500 kg vlees, daar zouden we tien dagen mee weg moeten zijn. »

Strenge gezondheidsmaatregelen

De twee slagers hebben niet gewacht tot Comeos een limiet van één klant per tien vierkante meter in de winkels oplegde alvorens afspraken te maken. Vorige week dinsdag liet de Ganty-slagerij slechts drie mensen tegelijk binnen, terwijl de overige bezoekers op 1,5 meter afstand van elkaar buiten moesten wachten. Bij de slagerij Blaimont mogen vijf klanten de deuren passeren, “maar ze beperken zich meestal tot drie of vier en zijn zeer gedisciplineerd”. “Het personeel draagt handschoenen en een masker en wordt beschermd door een vitrine”, vervolgt Michel.

Beiden moedigen hun klanten aan om voorrang te geven aan online bestellingen. “We doen leveringen in Ham-sur-Heure en we verwachten steeds meer aanvragen te ontvangen”, besluit de slager.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*