Poelierke in Willebroek: corona is een onzekere tijd

Luc Vleminckx en zijn vrouw Ingrid Robijn namen naar aanleiding van de corona-crisis strenge maatregelen. Eigenlijk nog voordat die verplicht werden. Volgens Luc mocht de regering vroeger en doortastender zijn opgetreden! Wat de verkoop betreft in deze woelige tijd weet hij niet wat de uitkomst zal opleveren, want de fluctuaties zijn erg groot!

Luc Vleminckx en zijn vrouw Ingrid Robijn baatten al jaren “t Willebroeks Poelierke in A. Van Landeghemstraat 75 uit in Willebroek. Wat Luc Vleminckx vooral opvalt is dat nu bijna alle winkels gesloten zijn en de voedingswinkels, slagerijen en poeliers open blijven, terwijl dat tijdens de dioxinecrisis net andersom was.

Corona-maatregelen: ingevoerd nog voordat ze verplicth waren

FACEBOOKPOST
Gelieve rekening te houden met volgende richtlijnen:
– Maximum 2 personen in de winkel
– 1 volwassen persoon per bestelling
– Wij bedienen u! Gelieve zelf niets aan te raken
– Hou voldoende afstand! Wij hopen jullie nog lang te kunnen helpen aan een lekker stukje kip of kalkoen!! Hou jullie sterk en hopelijk tot snel! Ingrid & Luc

Luc Vleminckx vindt dat de maatregelen van de regering iets te laat komen. “Het waren de handelaren en bedrijven die de laatste week voor de lockdown al het goede voorbeeld gaven en een voor een sloten voordat de regering de maatregel nam.

Maatregelen

Er zijn hier tal van maatregelen genomen om alle (fysiek) contact met en tussen klanten zoveel mogelijk te vermijden. “Ik heb een tekening voor de etalage gehangen die laat zien hoe alles hier in zijn werk gaat. Het gezegde “een goede tekening is duizend woorden waard” is hier ook van toepassing. Er zijn maar weinig klanten die dit niet begrijpen of die ik moet terecht wijzen. Er is inderdaad de nodige discipline. Na elke klant worden de handen gedesinfecteerd. Ook de deurkrukken worden regelmatig op dezelfde manier behandeld. ” De regel is: “Wij dienen u”, wat wil zeggen dat wij alles uit de rekken nemen. klanten mogen niks aanraken”. Zelfs als het een gesloten flesje appelmoes is”. Dezelfde regels gelden voor de bestelling. Het is absoluut noodzakelijk dat slechts één persoon de bestelling aanneemt.

Succes

Luc Vleminckx zegt dat het succes van zijn bedrijf nog steeds het feit dat alle gevogelte die hier wordt verkocht ambachtelijk werd geslacht. Dat is totaal verschillend met de industriële slachting. “De industrieel geslachte kippen zijn warm en vochtig en worden dan in een koeltunnel onmiddellijk ingevroeren tot minus 40 graden Celsius. Het water in dat vlees bevriest dan. Traditioneel geslachte kippen kunnen rustig koelen, uitlekken en drogen. Overigens wordt alle wild nog met de hand geplukt”, legt Luc uit. Wat de coroancrisis voor de zaak zal betekenen weet ik nu nog niet. De verkoop is erg wisselend. “

Willebroeks Poelierke

Willebroeks Poelierke werd in 1958 opgericht door Hippoliet Vleminckx (93). Hij mestte kippen vet en verkocht ze op de Mechelse markt. Samen met zijn vrouw Paula werd de winkel een feit, hoewel het pas in 1971 een echte hedendaagse poelier werd. Naast verse en gebraden kippen kwamen er ook al snel kippenfilets en kippenbillen bij. Toen zoon Luc het bedrijf overnam in 1985 en het assortiment verder uitbreidde, kwamen er ook warme gerechten, kippensalades en charcuterie van gevogelte bij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*