Supermarkt biedt gerechten aan van Italiaans restaurant uit de buurt

Anthisnes, een dorp in de provincie Luik

Tal van zelfstandigen hebben ideeën om te proberen deze crisis ontstaan door het coronavirus het hoofd te bieden en de klanten van de buurt en de gemeente tevreden te stellen met innovatieve handelspraktijken!

In de Spar van Anthisnes, een dorpje in de provincie Luik is de Spar op maandagmiddag open. De parkeerplaats is al druk bezet. Normaal gesproken zou dit de baas gelukkig moeten maken: de planken zijn leeg, bijna geen eieren, geen pasta… en geen wc-papier. Gelukkig blijven de klanten hoffelijk en begripvol.

Lege rekken door hamsteren

Elke week plaatst Fabian Massart, de baas, zijn bestellingen op het hoofdkantoor op donderdagavond, voor levering op dinsdag: “Deze donderdag waren er nog geen problemen en zijn er dus geen preventieve maatregelen genomen. Ik bestelde net als de andere weken,” vertelt hij ons. Maar met alle maatregelen die tijdens het weekend werden aangekondigd, was het een komen en gaan, met lege rekken tot gevolg.

Collega’s uit de brand redden

Maar de man denkt ook aan zijn collega’s, de zelfstandigen in zijn dorp, waaronder Pietro Del Giudice. Vijf jaar geleden hebben hij en zijn vrouw hun Trattoria da Pilesya gelanceerd, een klein familierestaurant met een Italiaanse smaak. Hier worden de gerechten met enthousiasme, smaak en passie bereid met uitsluitend kwaliteitsproducten. Toen bekend werd dat de restaurants minstens 3 weken gesloten zouden zijn, was Pietro teleurgesteld. Maar zijn vriend Fabian stelde voor om zijn Italiaanse gerechten aan te bieden in zijn Spar. En op maandag gebeurde dit: “Ik ben erg dankbaar,” zegt Pietro, “We hebben drie gerechten bereid, eend en artisjoklasagne, vlees gevulde kool met pasta en tiramisi. We zullen de gerechten variëren, in de hoop dat de klanten het leuk vinden”. Ik denk wel dat het hen zal bevallen, de maaltijden zijn vers, zeer betaalbaar en alles is vacuüm verpakt voor een betere conservering.


Kroatische gerechten

Nog in Anthisnes staat een foodtruck “Le petit Konoba” reeds op het middaguur. Ongewoon. Gepassioneerd door Kroatië is Frédéric Wathieu, elektricien, sinds enkele maanden werkzaam in de restaurantbusiness en het is voor hem een plezier om zijn liefde voor koken en het ontmoeten van de klant te combineren. Maar hij maakt zich ook zorgen over de situatie: “Kan ik me straks nog steeds verplaatsen om afhaalmaaltijden aan te bieden? » . Nu is het even uitkijken hoe de klanten zullen reageren op het virus bij de verkoop van afhaalmaaltijden. Maar hij gelooft er in elk geval in.

Bron: Sudinfo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*