
De Nederlandse Zwanenberg Food Group en Struik Foods Europe gaan fuseren. Hierdoor ontstaat een voedingsmiddelenconcern met een jaaromzet van €540 miljoen.
De aandeelhouders van beide bedrijven hebben besloten dat de ondernemingen per vandaag (16 maart 2020) de krachten bundelen. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide ondernemingsraden hebben positief geadviseerd, zo melden de bedrijven. De Autoriteit Consument en Markt heeft reeds ingestemd met de voorgenomen transactie. Er vallen geen ontslagen.
Soepen, sauzen, conserven en maaltijden
In totaal 1800 medewerkers maken deel uit van het bedrijf. ‘Met deze fusie ontstaat een krachtige combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1600 mensen die samen een omzet van €420 miljoen realiseren. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van € 120 miljoen, werken 200 mensen’, melden beide partijen.
Grote synergievoordelen
Aldo van der Laan, chairman Zwanenberg Food Group, licht toe: ‘Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling.’
René van Drie van Struik Foods Europe: ‘Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.’
Zwanenberg Food Group
Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600
medewerkers en een omzet van circa € 420 miljoen (exclusief de omzet van
Struik). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen,
gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert
vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan
honderd landen wereldwijd. In de Benelux is Zwanenberg vooral bekend van
de merken Kips (leverworst, paté, vega-producten, vleeswaren) en Huls
(droge worst). Zwanenberg Food Group heeft productielocaties in
Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Struik Foods Europe
Sinds 1950 produceert Struik Foods Europe (200 medewerkers, omzet € 120
mln) soepen, sauzen, knakworst en maaltijden. Het familiebedrijf voert
merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het VK) en Sonnen
Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Het bedrijf is gevestigd
in Voorthuizen. Sinds 2016 is Struik in handen van Fratelli B.V., een
beleggingsvennootschap van de familie Van Drie.
Bron: Distrifood en Link
Geef als eerste een reactie