Een nieuwe slagerij in volle coronatijden

Jim Weijns en Anke Geldhof zijn dappere jonge mensen die het lef hebben om midden deze moeilijke coronatijden te starten met hun eigen slagerij.Op 26 maart openden ze hun slagerij. Het jonge echtpaar nam het bedrijf in Stabroek over van hun voorganger Schillemans.

Toen de slager Schillemans stoptte, zat Putte plotseling zonder slager. Putte hoefde echter niet lang zonder eigen slagerij teblijven. Jim Weijns (28) en Anke Geldof (27) hebben er lang van gedroomd om hun eigen slagerij te beginnen. Ondanks hun jonge leeftijd, heeft het duo al veel kennis en ervaring opgedaan. Jim Weijns is afgestudeerd als slager aan de PIVA in Antwerpen. Anke Geldhof is opgeleid aan de hotelschool Stella Maris.

Huisbereide gerechten

De droom om een eigen bedrijf te hebben kreeg eind vorig jaar plotseling een heel concrete vorm. “We vernamen dat Schillemans op zoek was naar een koper. Toen ik er met Jim over sprak, wisten we meteen dat we deze kans niet aan ons voorbij konden laten gaan. We namen het aan gingen aan de slag om onze ideeën te vertalen in een totaalconcept”, vervolgt Anke Geldhof.

Authenticiteit

“Er is niets structureel veranderd in de slagerij. We willen de authenticiteit van de slagerij van vroeger wél in ere herstellen, door opnieuw soepvlees en vet stoofvlees aan te bieden. Net als de slagers uit het verleden …. In veel gezinnen gaan zowel mannen als vrouwen naar het werk. ‘s Avonds hebben vaak niet de zin of de tijd om nog zelf te koeken. Daarom bieden we elke dag zelfgemaakte maaltijden aan”, zegt Jim Weijns.

Coronamaatregelen beperken openingstraditie

Toen het jonge echtpaar de openingsdatum van hun zaak plande, was er van Covid-19 nog geen sprake. Tegenwoordig wordt iedereen geconfronteerd met strenge maatregelen. “Het uitstellen van de opening van de slagerij was nooit een optie voor ons”, verteleln de twee jonge mensen. “Nu de grenzen met Nederland volledig gesloten zijn, is het duidelijk dat we veel klanten aan de andere kant van de grens moeten missen. Dit is een nadeel, maar we weten dat die sluiting slechts tijdelijk is!” jammer is dat we vanwege de Corona-maatregelen geen openingsreceptie mochten houden of promoties konden aanbieden. “, zegt Anke Geldhof.

Slagerij Weijns-Geldhof, Puttestraat 49, STABROEK, dinsdag-vrijdag 8.30-18u, zaterdag 8.30-16u, zondag 8-12.30u, bestelling op 03.344.34.64

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*