Ook slagers krijgen klappen door Coronavirus

Philippe Dujardin uit Hérinnes levert aan tal van scholen en ook aan heel wat restaurants in Doornik. Sedert donderdagavond 12 maart ziet hij de de ene na de andere bestelling die geannuleerd worden. Hij bereidt zich voor op enkele moeilijke weken.

Philippe Dujardin is slager in Hérinnes. Hij levert vers vlees aan scholen in Doornik, zoals het Instituut Saint-André en het College van Kain, maar ook aan restaurants, waaronder drie rstaurants op de Grote Markt van Doornik, waarvan de deuren tot 3 april gesloten blijven. Een groot verlies, en heel pijnlijk. De annuleringen registreerde hij van zodra de eerste minister de maatregelen aankondigde!

Hard en wreed

“Uiteraard begrijp ik de beslissing die is genomen. Je kunt niet met de gezondheid van de mensen spelen”, legt Philippe Dujardin uit, “maar het is de brutaliteit die me stoort. Sinds donderdagavond “is mijn telefoon niet gestopt met rinkelen, de restauranthouders annuleren de bestellingen en van de bestellingen die op donderdag werden uitgeleverd, vragen de restauranthouders me of ik het vlees niet terug wil!

“De slager had liever gezien dat de restauranthouders nog het weekend door hadden mogen werken”. Of de regering had beter de beslissing eerder in de week genomen, voordat de restauranthouders in het weekend hun orders hadden geplaatst.”, legt hij uit

De schade zal enorm zijn voor de winkelier, wiens bedrijf de komende drie weken stil ligt. “En misschien zelfs vijf, want de paasvakantie komt eraan!


Drukte bij de slagerij

Terwijl zijn leveringen aan derden serieus daalden, is de verkoop in de slagerij daarentegen erg groot. Tal van mensen zijn nu eenmaal aan het hamsteren geslagen. Slagerijen mogen, net als bakkers, in het weekend open blijven en behoren tot de categorie van de essentiële voedingswinkels. “Mensen komen naar de slagerij, ze willen meer vlees dan normaal opslaan om in te vriezen. Maar die stijging van de verkoop zal de daling van de leveringen aan scholen en restaurants niet compenseren.

“Ik belde mijn grossier vrijdagmorgen 13 maart op om hem te vertellen dat ik maandag maar een half beest nodig heb in plaats van een heel beest en zo krijgt ook hij ook economische klappen!”

Bron: Sudinfo

Foto: facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*