

De Hasseltse Hotelschool, die de toekomstige slagers in Limburg opleidt, is zich bewust van het feit dat het beroep van slager in ons land een knelpuntberoep is geworden. Vele Belgen zien dit beroep niet langer zitten. Vandaar dat de jongens en meisjes die een opleiding slagerij volgen in het vierde jaar voortaan naar een zelfstandige slager worden gestuurd, niet alleen om het vak te leren, maar vooral ook om hun ondernemingsgeest aan te wakkeren.
Het is een zwaar beroep, je moet veel uren kloppen en bovendien is er dan ook nog een hele administratie die je moet verzorgen. Je wordt gecontroleerd door allerlei instanties, waaronder het FAVV op hygiënisch vlak, maar natuurlijk ook door tal van andere instanties. Allemaal zaken die de glans rond het slagersberoep doen afnemen. “De belangstelling voor het slagersberoep is beperkt. Er is nooit een echte storm voor dit vak geweest”, vertellen ze op de Hasseltse Hotelschool. “Iedereen weet dat je hard en lang moet werken in een slagerij en dat is soms wel beangstigend”. De Hotelschool wil iets doen aan het gebrek aan ondernemingsgeest bij onze jongeren. Daarom, en dit is een noviteit vanaf dit jaar, zullen de jongens en meisjes van de vierde klas hun stage lopen bij een zelfstandige slager. De Hotelschool wil de jongeren op die manier tonen hoe prachtig het slagersberoep wel is!
Bron: Het Laatste Nieuws
Geef als eerste een reactie