Nu ook buurderij in Aalst waaraan slager Heirbaut deelneemt

Vanaf nu kunnen geïnteresseerden ook in Aalst elke donderdagavond bij de buurderij het lokale voedsel ophalen, producten uit de korte keten Dit is in lijn met de trend waarbij de korte keten steeds belangrijker wordt voor de bewuste consument. Slager Heirbaut is de grote trekker achter dit Aalstse project.

Vanuit het veld de producten op je bord krijgen. Het is wat mensen willen. Weten wat ze eten. Een bewijs dat dit leeft, tonen de vele lokale initiatieven die overal in Vlaanderen en Wallonië ontstaan, waar mensen hun lokale producten kunnen aankopen. Zo is er nu ook de “buurderij” in Aalst.

Op donderdag 12 maart vond de eerste Buurderij in Aalst plaatst. De bevolking kon er genieten van lokale lekkernijen in het sociaal centrum in de Rerum Novarumstraat.

De regel is om vooraf online te bestellen en de lokale ondernemers/boeren brengen dan elke donderdag de bestelde producten naar de Rerum Novarumstraat.

Deelnemers zijn onder meer de slager Heirbaut, de boer Dirk, Zuivelhoeve Keymeulen en De Seepscherf.

Slager Heirbaut

De slager was de grote voortrekker van dit project. Ook zijn beenhouwerij staat apart. Hij kiest resoluut voor het ‘welzijn van de dieren (van de geboorte tot de slacht) en voor een goede kwaliteit van het vlees.

Bij de buurderij is het aanbod van deze slager groot: van gedroogde worstjes tot cordon bleu, van kippenfricassee tot pepersteaks.De slager kiest voor natuurvarkens en voor biologische limousine runderen. De in karkas geleverde producten beent hij zelf uit.

Meer info

foto: facebook Slagerij Heirbaut

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*