Geen vlees meer in restaurant Pure C van Sergio Herman

Pure C, het sterrenstaurant van Sergio Herman in Cadzand, zet geen vlees meer op het menu. ‘We moeten als chefs het goede voorbeeld geven’, vertelde Sergio Herman aan culinair journalist Asaert. Die nuanceert. Enkel Pure C, het restaurant aan zee bande vlees van haar menu’s , maar biedt uireraard wel nog vleesgerechten à la carte aan. In de overige horecazaken van Herman is vlees zeker nog in het aanbod aanwezig.

Genuanceerder

“A la carte zullen we nog enkele vleesgerechten behouden”, zegt Syrco Bakker. “Maar in onze menu’s zul je geen lam of eend meer zien.

“Ons vlees kwam en komt van mensen die onze filosofie delen: beter één keer in de week een goed stukje vlees, iets lokaals en duurzaams, dan vier of vijf keer industriële troep. Minder maar beter.”

De ligging en het concept van Pure C zorgen ervoor dat het restaurant zich vleesvrije menu’s kan permitteren. Met de andere zaken van Sergio Herman – of de horeca in het algemeen – zal het zo’n vaart niet lopen, denkt Willem Asaert. “Ik geloof niet dat we op weg zijn naar een 100% vleesvrije horeca. “

Geen vleesvrije horeca

Willem Asaert. “Ik geloof niet dat we op weg zijn naar een 100% vleesvrije horeca. Dé trend is volgens mij niet veganisme of vegetarisme, maar flexitarisme. Waarbij je, zoals Syrco Bakker aangeeft, één of twee keer in de week een goed stukje vlees eet. Vlees wordt dan bijna een soort guilty pleasure.”

Bron: De Morgen en Knack

Foto: Wikimedia Commons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*