Erwin Mertens over de doodsbedreigingen die hij kreeg

In ‘De Morgen’ vertelt de slager Erwin Mertens over de doodsbedreigingen die hij ooit ontving en wat dat met een mens doet!

“Ik herinner me dat ik ’s ochtends mijn computer aanzette en dat mijn slagerij die nacht op Facebook 60 slechte recensies had gekregen, met walgelijke dierenfilmpjes erbij. De dag daarna waren het er al 120. Zo is het begonnen.

“Daarna kwamen de doodsbedreigingen via Facebook, per mail en per brief. Ze zeiden dat ze me zouden vermoorden zoals ik de dieren zou behandelen. Ik kan nochtans geen varken slachten, ik ben een slager. Ik kan niet meer precies zeggen hoe vaak ik bedreigd ben. Het is al twee jaar geleden en ik heb dat wat verdrongen.

“Het is akelig, ja. Ik heb gevloekt op die bende onnozelaars. Ik wist niet of ik het aan mijn vrouw moest vertellen, ik wou haar niet ongerust maken. In die periode werden in Frankrijk vitrines van slagerijen ingeslagen, of kregen beenhouwers nepbloed over zich heen. Daar heb ik vooral van wakker gelegen. Je moet maar één zot hebben die stoer wil doen.

“Uiteindelijk heb ik een klacht ingediend bij de politie, maar daar is nooit iets van gekomen. Wat had je gedacht? Wel heb ik toestemming gekregen om camera’s voor mijn zaak te plaatsen.

“Ik snapte niet waaraan ik dat verdiend had: ik ben geliefd in mijn sector en ik sta altijd voor iedereen klaar. Het is een gebrek aan normen, zeker? Mensen die zich daar mee bezighouden hebben alleszins meer tijd dan ik, en een ongelukkig leven.

“Ik heb ook eens een drol in mijn brievenbus gevonden, ingepakt in zo’n piepschuimbakje van de Delhaize waar volgens het etiket eerst biefstuk in zat. Dat vond ik zo absurd: hoe komt een veganist er op om een stuk dood dier te kopen, enkel om in de verpakking een kakske te steken? Ja, soms moet je er de humor van inzien.”

Lees meer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*