Slagerij Van Calster sluit in de zomer 2020

Vlakbij de bakkerij Van Huyck-Vandenplas in de Parkstraat van Leuven ligt de slagerij Van Calster. Deze winkel zal net als de bakkerij even verderop ook dit jaar sluiten en dit na 37 jaar. In de zomer van 2020 zullen Joost Van Calster (54) en zijn partner Nanny Schrevens (54) gaat de winke definitief dicht!

“Dertig jaar geleden – toen we hier starten- hebben we tegen osnzelf gezegd dat we de winkel tot 2020 zouden openehouden,” vertelt Joost. “Het bedrijf zal niet meer bestaan, maar ik zal blijven werken als traiteur.

Ook voor de Nancy is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. “Je werkt binnenkort 60 tot 70 uur per week in een slagerij,” zegt hij.

“Veel mensen trekken automatisch rare conclusies: ze denken dat de winkels in de Parkstraat commercieel niet meer goed draaien. Maar dat is niet het geval. We stoppen gewoonweg toevallig op hetzelfde moment als twee andere collega’s in de buurt”, zegt Joost. “Dit is de leeftijd. Ik deed mijn militaire dienst samen met de bakker in straat.

Toekomst van de slagerij

Er is de laatste jaren veel veranderd. Als een slager vandaag begint, zou hij er goed aan doen om bijvoorbeeld broodjes te verkopen.Ondanks de openbare werken en het circulatieplan zijn de zaken altijd goed blijven gaan. Het is fijn dat we dit hoofdstuk in schoonheid kunnen afsluiten”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*