Nominaties Gouden Tavola

Naast de vier Gouden Tavola’s werden ook een aantal producten genomineerd bij de retail, de delicatessen en de foodservice.

GOUDEN TAVOLA RETAIL 2020

1e nominatie Gouden Tavola Retail 2020: Natuurlijk Vegan – VAN KOOLEN/DELIVA

Een mooie samenwerking tussen de firma Van Koolen en Deliva die inspeelt op de veganistische trend van dit moment. Dit vegan product is geen copy-vleesproduct maar heeft als basis ‘zwammen’. De producten zijn gemaakt van eigen geteelde groenten van de familie Koolen uit Nederland die op een lekkere en herkenbare manier onbewust het groenteverbruik zullen verhogen.

Meer info: Deliva NV – Genk – stand 6110 Tel: +32 (0) 89 62 93 00 – www.deliva.be – info@deliva.be

2e nominatie Gouden Tavola Retail 2020 (ex-aequo): Frutastic Veggie Powders – FRUBERO

Deze gevriesdroogde groentenpoeders voldoen aan een combinatie van concrete behoeftes bij de hedendaagse consument: convenience (makkelijk in gebruik), gezond, clean label, lang houdbaar en ook duurzaam: het product is 1 jaar houdbaar, bijgevolg wordt niet zoals in de verse variant voedsel weggegooid. Het is de eerste maal dat gevriesdroogde groentenpoeders in een consumentenverpakking op de Benelux markt worden gecommercialiseerd. Er zijn bovendien tal van toepassingen mogelijk oa. puree, brood en smoothies

Meer info: Frubero BVBA – Gullegem – stand 417D Tel +32(0)472 17 51 54 – www.frubero.be – info@frubero.be

2e nominatie Gouden Tavola Retail 2020 (ex-aequo): Apple Chips – FRUITLAYER

Dankzij een uniek droogproces bekomt men krokante appelschijfjes, waarbij de smaak gegarandeerd blijft. Ook de kleur en het vitaminegehalte blijven behouden. Een 100% natuurlijk product, zonder toevoegingen. Fruit Layer is een jong bedrijf, gespecialiseerd in het maken van appelchips. Men gebruikt de Greenstar appel en Jonagold. Er worden enkel appels van Belgische bodem gebruikt waardoor de ecologische voetafdruk beperkt wordt. Deze gezonde snack is het ideale tussendoortje voor thuis, op het werk, op school of onderweg. Dankzij de hersluitbare verpakking, kan je genieten van de chips op elk moment van de dag.

Meer info: Fruit Layer – Asse – stand 579E Tel +32(0)14 39 30 50 – www.fruitlayer.com – info@fruitlayer.com

GOUDEN TAVOLA DELICATESSEN 2020

1e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2020: Pur Pain Bio Croustini – BIO BAKKERIJ DE TROG

Biologische croustini’s op basis van uitval van baguettes. De sneetjes geroosterde baguette worden op smaak gebracht met olijfolie en mediterrane kruiden van biologische oorsprong. 100% bio en verpakt in een FSC hersluitbaar doosje van gerecycleerd karton.

Meer info: Bio Bakkerij De Trog – Ieper – stand 174 Tel +32 (0)57 48 54 19 – info@detrog.be – www.detrog.be

2e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2020: Pili Noten – JOKA

De meest verrassende noot op de markt met de meest vitamines. Boterzacht van textuur en te verkrijgen in 3 versies: Naturel met Himalaya zout, Matcha en Cacao. De Pilinoten komen van de piliboom en vind je enkel in de Filipijnen aan de meest symmetrische, actieve en wellicht de mooiste vulkaan ter wereld: de Mayon vulkaan. Er zijn slechts 70.000 Pilibomen en ze kunnen niet gekweekt worden in plantages, daardoor komt deze noot in aanmerking voor het “WILD CERTIFICAAT”. De grote vrucht die ongeveer de grootte heeft van een kleine avocado wordt op 25 meter hoogte met de hand geplukt. De steen wordt manueel gekapt om de noot vrij te maken. Door de enorme energie die de noot bevat en de rijkdom aan vitamines, behoort de Pilinoot ook tot de super foods.

Meer info: JOKA BVBA – Brugge – stand 541A, 541B, 578 Tel +32 (0)50 31 20 04- www.jokajoka.com – info@jokajoka.com

GOUDEN TAVOLA FOODSERVICE 2020

1e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2020: Tube – DIDESS

Uniek – Eénvoud – Eén ingrediënt

Deze tubes zijn uniek door hun eenvoud, ze zijn gemaakt van slechts één ingrediënt. Via een speciale innovatieve techniek kan men van alle soorten noten, pitten of zaden tubes maken. Men heeft er bewust voor gekozen om geen smaakmakers zoals zout, kruiden of suikers toe te voegen, waardoor je echt een 100 % puur product krijgt. Hierdoor is het basisproduct neutraler van smaak en dat geeft de chef de volledige vrijheid om eigen smaken te verwerken. Een extra smaaksensatie kan toegevoegd worden door de tubes of het gerecht te benevelen met de bijgevoegde olie, op basis van hetzelfde product. De tubes bestaan in 3 smaken: hazelnoot, amandel en pompoenpit. Daarnaast voldoen de tubes aan alle hedendaagse verwachtingen van bewuste food producten: geen toevoegingen, 100% natuurlijk, veganistisch, vegetarisch, geen toegevoegde suikers, glutenvrij.

Meer info: Didess – Lille – stand 110 Tel +32 (0)14 55 35 20 – www.didess.be – info@didess.com

2e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2020 (ex-aequo): Mini Falafel Burger – OVI

De mini falafel burger is volledig vegetarisch. Het is de eerste volledig opgebouwde en kant-en-klare mini apero veggie hamburger op de markt. De samenstelling van deze vegetarische mini falafel burger bestaat uit edele grondstoffen zoals Parmezaan, tarwebroodje en Emmentaler kaas. Dit hapje voldoet tot in het kleinste detail aan alle voorwaarden en wensen van de vegetariërs zoals bijvoorbeeld microbieel stremsel in de kaas in plaats van stremsel van dierlijke oorsprong. Het burgertje heeft een diameter van 3,5 cm en een hoogte van 3 cm en kan eenvoudig opgewarmd worden in de oven of microgolfoven.

Meer info: OVI – Olen – stand 276

Tel +32 (0)14 21 30 51 – www.ovi.be – info@ovi.be

2e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2020 (ex-aequo): Pépites – BONDUELLE

Men heeft een unieke groente ontwikkeld door peulvruchten en groenten puur samen te voegen tot 1 groente korrel zonder andere toevoegingen buiten water. Dit product is glutenvrij, vol van eiwitten en koolhydraten en in iedere keuken toe te voegen. Je kan hiermee je creativiteit prikkelen in de keuken door de eindeloos veel mogelijkheden. Van voorgerecht tot dessert, van Franse tot Aziatische keuken. Voor Pépites selecteert Bonduelle de allerbeste groenten en peulvruchten die gedroogd worden, tot meel worden gemalen en vervolgens met water (zonder andere toevoegingen) worden gekneed tot een glutenvrij groentedeeg. Van dit groentedeeg worden korrels in verschillende vormen gemaakt en gedroogd. Pépites is verkrijgbaar in 3 varianten.

Meer info: Bonduelle Northern Europe – Kortemark – stand 663A

Tel +31 (0)40 261 88 33 – www.bonduelle.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*