Boer opent lokale slagers- en kaaswinkel in Waver

In Wallonië regent het van lokale boereninitiatieven. Zeker in de bakkerijsector waar tal van boeren hun eigen brood- en baketbakkerij opstartten. Maar ook vlees, kaas en andere lokale producten worden steeds vaker door de boer rechtstreeks aan de consument verkocht. Dat een boer ook daadwerkelijk een winkel in de stad opent gebeurt minder vaak. Louis Bidoul (31 jaar) uit Dion-Valmont opent op 21 februari “À la ferme en ville – Chez Louis” in Waver.

Deze Louis is Louis Bidoul (31 jaar). Hij besliste onlangs om een winkel te openen in het centrum van Waver, op de plaats van de voormalige bloemist. “Ik wil duidelijk maken dat dit geen slagerij is. We gaan geen vlees versnijden voor de klanten en ik ben ook geen slager. Maar we gaan wel regionale producten aanbieden en vooral veel vlees en kaas. “Er zullen stukken te koop zijn van de dieren die ik fok, van het wit-blauw-Belgische ras. In het slachthuis zal één persoon voor de versnijden en vacuümverpakking zorgen.”

Idee

“Mijn vrienden vertelden me dat ze op zoek waren naar goede producten, waarvan je zeker kunt zijn waar ze vandaan komen. Hier zal ik vlees, kip, eieren, kaas en sappen verkopen waarvan ik kan garanderen dat ze uit de omgeving komen.

Als hij zelf geen eigen dieren heeft om te verkopen, zal hij die van zijn buren -landbouwers aanbieden. “Enkel mensen die ik ken, die geen soja aan hun dieren voeren, waarvan de dieren buiten grazen, enz.


Drie dagen per week

Louis Bidoul geeft voorbeelden. Kaas? “Het komt van de Flémal boerderij in Sart-Risbart, net als de yoghurts die we zullen aanbieden. Het is koemelkkaas, harde kaas. We zullen ook een soort Brie verkopen die afkomstig is uit Tourinnes-Saint-Lambert. En de geitenkaas komt van Altitude 150 in Chaumont-Gistoux “.Producten die van heel dichtbij komen.Het zal mogelijk zijn om lokale dranken te kopen. “Bier van Renard à Pécrot, waarschijnlijk uit de Valduc de Thorembais, maar ook siropen en vruchtensappen

De winkel zal drie dagen per week open zijn. Woensdag en zaterdag van 9 tot 18 uur en vrijdag van 12 tot 18 uur. Een bewuste keuze aangezien er op woensdag en zaterdag meer mensen in het centrum zijn met de markt die daar gehouden wordt. .

Bron: Sudinfo

Foto: Wikimedia Commons

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*