Nu ook al kippevlees in verdomhoekje

Wetenschappers waarschuwen dat het eten van kip twee keer per week het risico op hartziekten met 4% verhoogt, volgens een studie van Northwestern en Cornell Universities.

Vleesliefhebbers en hartziekten

Na analyse van het dieet van 30.000 volwassenen ontdekten wetenschappers dat vleesliefhebbers meer blootgesteld zijn aan hartziekten dan andere consumenten. De studie toont ook aan dat ze 3% meer kans hebben om jonger te sterven, zoals gerapporteerd in The Sun.

Vervangen

Voor onderzoeker Norrina Allen kan een eenvoudige verandering in de consumptie ernstige gevolgen voor de gezondheid voorkomen. Zij beveelt bijvoorbeeld aan om vlees te vervangen door vis zoals zalm, kabeljauw of tonijn. Victor Zhong, een andere onderzoeker, voegt hieraan toe: “Het veranderen van de consumptie van deze voedingsmiddelen op basis van dierlijke eiwitten kan een belangrijke strategie zijn om het risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte op bevolkingsniveau te helpen verminderen.

Ook heel beperkt kankerrisico

De studie meldt ook dat naast het verhogen van het risico op hartziekten, overconsumptie van vlees ook in verband kan worden gebracht met andere grote problemen, zoals kanker. De deskundigen zeggen echter: “De toename van het absolute risico is zo klein dat het onwaarschijnlijk is dat het voor het individu relevant is. Het is dus niet nodig om helemaal te stoppen met het eten van vlees”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*