Speciale prijs voor wit-blauw runderras op Agridagen in Ravels

De 3de editie van de vernieuwde Agridagen zal plaatsvinden van vrijdag 28 februari t.e.m. zondag 1 maart 2020 in Weelde Depot (Ravels). De focus ligt opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook de mechanisatie op erfniveau. In de marge worden ook tal van seminaries en prijskampen georganiseerd.

De directeur van het evenement, de heer De Mey, vertelt: “We willen van de Vlaamse Agridagen een uitgebreid forum maken waar de boeren op een professionele en onderhoudende manier kennis kunnen maken met de nieuwste producten en diensten, van tractoren tot machines, veevoer en stalinrichting”, zegt hij.

Prijs voor de mooiste vleeskoe

Om de beurs permanent te verankeren in Ravels wordt op zondag nog een opmerkelijke schoonheidswedstrijd gehouden in de VIP-zaal van de NAVO-basis: de keuze van de beste vleeskoe van België. Het is een wedstrijd met een speciale prijs voor het voormalige Belgische blauw-witte runderras. “Blauw-wit” is het Belgische runderras. Het is onze nationale trots”, zegt de organisator.

Aandachtspunten

De wedstrijd voor het beroemde Belgische witblauwe ras is het nieuwe vlaggenschip van de Vlaamse Agridagen in Ravels.

Fokkers uit het hele land komen naar de Ravels met hun beste en mooiste grote spierdieren. De jury let vooral op de kont van het dier. Volle rondingen en een goede bevleesdheid wordt geapprecieerd. Ronde billen met vier sterke benen eronder. Zulke dieren produceren vlees dat extreem mals, sappig en mager is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*